Persberichten 05/10 ochtend

Regio 05-11-2004

Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg Verlichtingscontroles De politie heeft in de afgelopen week zeven bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder fietsverlichting. De komende week staan er weer een aantal controles gepland. Er zal gecontroleerd worden op de Zeeweg en Hoorneslaan te Katwijk, de Sandtlaan in Rijnsburg en de Katwijkerweg in Valkenburg.

Sassenheim Verkeersongevallen A44 Donderdag 4 november vonden op de Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam vier aanrijding plaats tussen 15.30 en 16.00 uur. Om 15.30 uur ontstond op de linkerrijstrook een kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen. Een 23-jarige automobilist uit Hilversum zag te laat dat het verkeer voor hem langzaam reed waarna hij tegen een autobus voor hem reed. Deze reed vervolgens tegen een vrachtwagen. De bestuurder van de autobus, een 49-jarige Almeerder, werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Omstreeks 15.50 uur vond eveneens tussen drie voertuigen een kop-staart aanrijding plaats. Een 20-jarige bestelautomobestuurster uit Zevenhoven zag het verkeer langzaam rijden en remde af. Zij gleed echter door tegen een bestelauto voor haar. Vervolgens raakte een derde auto betrokken bij de aanrijding. De betrokkenen klaagden allen over pijn in de nek en werden ter plaatse door ambulance personeel onderzocht. Afzonderlijk van elkaar ontstonden vanwege de file nog twee kleine aanrijdingen. Op het deel waar de aanrijdingen ontstonden is onlangs nieuw asfalt gelegd. Door middel van borden wordt dit aangegeven en dat hierdoor de remweg langer is.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Donderdag 4 november omstreeks 23.00 uur vond er op de kruising Goudenregenplantsoen/Prinses Beatrixlaan een verkeersongeval plaats. Een 38-jarige bestelbusbestuurder uit Alphen aan den Rijn reed over het Goudenregenplantsoen in de richting van de Prinses Beatrixlaan. Een 21-jarige fietser uit zijn woonplaats reed over de Prinses Beatrixlaan in de richting van de Dr.J.M. den Uylsingel. Op de kruising verleende de bestelbusbestuurder geen voorrang aan de van links komende fietser. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met een gekneusde voet overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed De politie heeft donderdag 4 november omstreeks 16.00 uur een 45-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op de Zegerbaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest gaf een resultaat aan van 700 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bodegraven Auto te water Een 39-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 4 november omstreeks 21.00 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto te water geraakt langs de N11, ter hoogte van Bodegraven. De bestuurder wist uit de auto te komen en werd geholpen door een voorbijganger. Beiden stonden op het dak van de auto toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Omdat bij de bestuurder een alcohollucht werd geroken werd in het Rijnland Ziekenhuis een bloedproef afgenomen om het gehalte vast te stellen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De Alphenaar werd een dag ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.