ROMAN HOUSE PUBLISHERS

Rectificatie persbericht kat nooit meer de dupe

RECTIFICATIE

Eerder deze week heeft u van ons dit persbericht mogen ontvangen. Echter in de inleiding stond vermeld: Toxoplasmose, een bacterie die het ongeboren kind kan schaden in zijn ontwikkeling. Correct moet zijn: Toxoplasmose, een parasiet die het ongeboren kind kan schaden in zijn ontwikkeling.
Voor alle duidelijkheid bijgaand de correcte inleiding.

Kat nooit meer de dupe van zwangerschap

Groete en fruit uit eigen tuin groter risico op Toxoplasmose dan huiskat

Tot voor kort leek het een ongeschreven regel: wanneer de vrouw des huizes zwanger werd, moest de kat of poes meestal het veld ruimen. Schoonmaken van de kattenbak werd gedurende negen maanden mannenwerk. Immers er was een grote kans dat de zwangere vrouw besmet zou kunnen raken met Toxoplasmose, een parasiet die het ongeboren kind kan schaden in zijn ontwikkeling. De kat het huis uit is overdreven en dus onnodig, zo valt te lezen in de nieuwe uitgave van .Dierenarts in Beeld., vaktijdschrift voor Baasjes, een uitgave van Roman House Publishers Ltd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Dierenarts in Beeld, vaktijdschrift voor baasjes, is al enige tijd bij de dierenarts verkrijgbaar. Het blad bevat allerlei informatie over gezondheid en verzorging. In heldere taal wordt de lezer op kleurrijke wijze geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diergeneeskunde en gerelateerde onderwerpen op het gebied van volksgezondheid. Praktische informatie en achtergrondverhalen helpen baasjes meer en langer plezier te hebben van hun huisdier(en).

Het hele artikel plús veel meer informatie over diergeneeskunde, dierenartsen en diereigenaren, kunt u vanaf donderdag (4 november) lezen in de najaarseditie van .Dierenarts in Beeld.. Vraag ernaar bij uw dierenarts! .Dierenarts in Beeld. is een uitgave van Roman House Publishers & de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (www.rhp.nu)