Ingezonden persbericht



Mcafee securityshield als een van de eerste secure content

Management-systemen geverifieerd voor microsoft isa server 2004

McAfee SecurityShield door VeriTest onderzocht op compatibiliteit met ISA Server 2004

Amsterdam - 5 november 2004 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag bekend dat McAfee® SecurityShield(tm) voor Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 het certificaat "Verified by VeriTest" heeft ontvangen van VeriTest, de testafdeling van Lionbridge Technologies, Inc. (LIOX). Met dit positieve resultaat in de "Microsoft ISA Server 2004 test voor ISV Solutions" is McAfee SecurityShield een van de eerste beveiligings- en secure content management-systemen die officieel door VeriTest zijn beoordeeld en goedgekeurd. Met dit resultaat is er nu zekerheid over het volledig en volwaardig functioneren van McAfee SecurityShield op servers die gebruikmaken van het Windows Server-systeem. McAfee SecurityShield kan op zulke servers niet alleen volledig geïnstalleerd en gedeïnstalleerd worden, het product voldoet bovendien aan alle beveiligingseisen van Microsoft.

McAfee SecurityShield werkt met ISA Server 2000 en 2004, beide een combinatie van een geavanceerde firewall op applicatieniveau en een VPN / Web cache-systeem. Het is een oplossing die organisaties in staat stelt tot beveiliging van al het inkomende en uitgaande dataverkeer op basis van secure content management. McAfee SecurityShield, onderdeel van de bredere McAfee Secure Content Management productfamilie, is speciaal ontworpen om grote en kleine ondernemingen te helpen bij optimalisering van resources, verhoging van productiviteit en voorkoming van inbreuken op interne en algemene beleidsvoorschriften.

Nu het product officieel geverifieerd is door VeriTest, is er voor klanten van McAfee nu de definitieve zekerheid dat McAfee SecurityShield volgens de specificaties functioneert en dat het systeem efficiënt en effectief te integreren is in een ISA Server 2004-omgeving. VeriTest is op dit moment de enige onafhankelijke testinstantie waar Microsoft mee samenwerkt als het gaat om certificeringen ten behoeve van Windows. De beide ondernemingen hebben in overleg een aantal technische standaarden vastgelegd voor identificatie van applicaties die op een totaal veilige en betrouwbare wijze functioneren onder de diverse besturingssystemen van Microsoft.

"VeriTest heeft McAfee SecurityShield zeer grondig geanalyseerd," zegt Katrina Teague, vice president marketing and solutions bij VeriTest. "Het resultaat is dat McAfee SecurityShield volledig voldoet aan de door Microsoft gestelde normen voor doelmatige en consequent functionerende inhoudelijke beveiligingssystemen. Dat betekent dat organisaties die gebruikmaken van McAfee SecurityShield nu nog meer vertrouwen kunnen hebben in de operationaliteit van hun essentiële applicaties."

"Met deze officiële verificatie wordt opnieuw bevestigd hoezeer wij hechten aan een goede samenwerking met Microsoft om op die manier de compatibiliteit van onze producten met platforms op basis van Windows Server veilig te kunnen stellen," aldus Steve Crutchfield, director product marketing bij McAfee, Inc. "Deze verificatie door VeriTest geeft gebruikers van McAfee SecurityShield die in een Microsoft-systeemomgeving werken, de zekerheid die zij nodig hebben in de strijd tegen kwaadwillende code, spam en andere gevaren van buitenaf die hun netwerk bedreigen."
"Wat wij van onze klanten te horen krijgen, is dat ze behoefte hebben aan een eenvoudig te implementeren oplossing die hun netwerken effectief beveiligt tegen virussen en kwaadwillende content," zegt Steven Brown, director product management bij de Microsoft Security Business & Technology Unit. "De combinatie van ISA Server 2004 en McAfee SecurityShield betekent voor onze klanten een extra doelmatige bescherming tegen nieuwe vormen van gevaar die zich op dit moment aftekenen. Doelmatige bescherming in de vorm van een inzichtelijke, betrouwbare en eenvoudig te configureren firewall."

VeriTest, de enige officiële testinstantie voor Windows-certificering, heeft naast McAfee SecurityShield nog een aantal andere systemen van McAfee getest, waaronder McAfee® GroupShield(tm) for Microsoft Exchange. Dit product kreeg daarbij in september 2004 de kwalificatie "Microsoft Certified for Windows Server 2003". De volledige testrapporten van VeriTest zijn beschikbaar op: .

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Karin Schop
Account Executive
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304347
Mobile: + 31 6 15071702
Fax: +31 20 5304331
E-mail: karins@text100.nl
URL: www.text100.nl