Rijn&Venen, 10.20 uur

Utrecht 05-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Drietal verdacht van inbraken en heling

VINKEVEEN/WILNIS Met de aanhouding van een 17-jarige Vinkevener op 12 oktober 2004 denkt de politie zeven inbraken in woningen in Vinkeveen, tien inbraken in autos in Vinkeveen en Wilnis en een vernieling van een auto ook in Vinkeveen, opgelost te hebben.

Uit het tegen de 17-jarige verdachte ingestelde onderzoek kwamen nog twee verdachten naar voren. Deze verdachten, beiden 20 jaar oud en woonachtig in Vinkeveen, werden op 26 oktober 2004 aangehouden. De twee worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraken in de autos en bij het helen van de gestolen goederen.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden diverse gestolen goederen teruggevonden. Onder meer werden drie laptops, een videocamera, meerdere digitale cameras, een spelcomputer, een DVD-speler en mobiele telefoons aangetroffen. Deze goederen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De strafbare feiten vonden medio september 2004 plaats. De twee 20-jarige verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en proces-verbaal zal tegen hen worden opgemaakt. De 17-jarige verdachte zit nog in voorarrest in afwachting van zijn rechtszaak.

Automobilist slaat over de kop

MIJDRECHT Een vermoedelijk 37-jarige automobilist uit Amsterdam moest na een ongeval op donderdag 4 november omstreeks 12.00 uur op de prov.weg N201 met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De politie vermoedt dat de bestuurder de macht over het stuur verloor toen hij in slaap was gevallen. Hierdoor kwam de bestuurder in de berm terecht waar hij tegen een lantaarnpaal botste. Hierna sloeg de auto meerdere malen over de kop en vloog in brand.

De bestuurder en een inzittende(gegevens niet bekend) konden op eigen kracht uit het geheel vernielde wrak komen. De brandweer bluste de brand. De inzittende liep geen letsel op. Het geheel vernielde wrak moest worden weggetakeld.

Jongens proberen met geweld tas te stelen

BREUKELEN Vier jongens hebben op dinsdag 2 november tussen 17.30 en 18.00 uur met geweld geprobeerd een tas van een 13-jarig meisje uit Maarssen te stelen. Het meisje kreeg diverse klappen en schoppen en liep lichte kneuzingen op.

Het meisje fietste over de Kanaaldijk West langs het Amsterdam-Rijnkanaal in de richting van Breukelen. Ter hoogte van de drempel waar een afsluitgedeelte uit het wegdek komt, werd zij door vier jongens tegengehouden. Die probeerden vervolgens haar tas te stelen, maar het meisje wist dit te voorkomen.

Kennelijk door een vuistslag tegen haar hoofd, viel het meisje op de grond en kreeg diverse schoppen toegediend. Juist op dat moment naderde een man op een fiets en gingen de vier er vandoor, drie op de fiets en een op een scooter. Zij reden weg in de richting van Breukelen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden op telefoon 0900 - 8844. Met name is de politie geĂŻnteresseerd in de man op de fiets die het meisje te hulp kwam en aanbood haar verder te begeleiden. Vermoedelijk is hij woonachtig in Maarssen.