Politie Zeeland


O-10406-2004 Alcoholcontrole Schouwen-Duiveland

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op geheel Schouwen-Duiveland alcoholcontrole gehouden.
De controles werden voornamelijk gehouden rond restaurants, sportkantines en horecagelegenheden in de bebouwde kommen. In totaal werden 70 blaasproeven afgenomen en er werden 6 bestuurders betrapt op het gebruik van alcohol. De hoeveelheden zaten tussen iets teveel en meer dan 2 ½x de toegestane hoeveelheid en de bestuurders kregen een rijverbod van 1 tot 5 uur. Van een bestuurder werd een bloedproef afgenomen en deze moest, evenals degene die meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid had gedronken, zijn rijbewijs inleveren. Verder werden er 8 processen-verbaal uitgeschreven voor o.a.: geen bromfietscertfi- caat, geen helm, snelheids- en parkeerovertredingen en het voeren van mistlichten.


W-10407-2004 Diefstal auto

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Kruitmolenlaan in Middelburg een personenauto gestolen.
Het betreft een grijze Fiat Cinquecento met kenteken JX-PL-83. De waarde bedraagt enkele duizenden euro's.


W-10408-2004 Auto opengebroken

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Hendrikstraat in Vlissingen een personenauto opengebroken.
Er werd geluidsapparatuur met een waarde van enkele honderden euro's weggenomen.


O-10409-2004 Alcohol- en radarcontrole

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Zuid-Beveland alcohol- en radarcontrole gehouden.
De alcoholcontroles vonden plaats op de volgende locaties: de Valckenisseweg in Rilland, de Zanddijk in Kruiningen, de Molendijk en de Damstraat in Yerseke, de Midelburgsestraat en de A58/Deltaweg in Goes, Clara's Pad in Heinkenszand en de Sloeweg in 's-Heer Arendskerke.
In totaal werd van 213 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel alcohol gedronken en zij kregen een riiverbod van 1 en 6 uur.
De radarcontroles vonden plaats op de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder, snelheidslimiet: 50 km/h en de Sloeweg in Heinkenszand, snelheidslimiet: 100 km/h. Totale aantal passanten: 515; totale aantal overtredingen: 59.


O-10410-2004 Drie auto's beschadigd

Op de parkeerplaats van Mac Donalds in Goes raakten donderdag om 19.10 uur drie geparkeerd staande personenauto's beschadigd nadat een onbekende automobilist(e) de auto's had aangereden.
Deze bestuurder/ster is door onbekende oorzaak tegen de drie auto's gereden en heeft daarna de parkeerplaats verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.