Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - tas tussen de spaken: fietser gewond
Publicatiedatum: 05-11-2004

Een 58-jarige fietser uit Wageningen is donderdagavond op de Rooseveltweg in zijn woonplaatsgewond geraakt. De man kwam rond half zes ten val, vermoedelijk als het gevolg van een plastic tas, die aan het stuur hing en tijdens het rijden tussen de spaken kwam. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en een hoofdwond overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede. Bij het ongeval waren verder geen andere weggebruikers betrokken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - meisjes tegen de lamp gelopen na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 05-11-2004

Twee Barneveldse meisjes van vijftien en zestien jaar zijn donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes zouden bij een zaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in hun woonplaats door winkelpersoneel zijn betrapt. Ze zouden in een paskamer beveiligingslabels hebben verwijderd en vervolgens de kleding onder hun eigen kleding hebben aangetrokken. Het personeel ontdekte dit echter tijdig en greep het duo in de kraag, waarna het aan de politie werd overgedragen. De meisjes bekenden de diefstal en zijn na verhoor weer vrijgelaten. De vijftienjarige hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Voor de zestienjarige ging dit niet meer op: zij zou al eerder zijn betrapt op winkeldiefstal. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - inbrekers overlopen bij bedrijfspand

Publicatiedatum: 05-11-2004

Enkele medewerkers van een bedrijfspand aan de Watergoorweg in Nijkerk hebben donderdagavond enkele inbrekers overlopen. Dat gebeurde omstreeks kwart voor tien. Kennelijk hadden de inbrekers geen rekening gehouden met het feit dat er nog mensen in het pand aan het werk waren. De inbrekers sloegen na ontdekking op de vlucht zonder buit. Door de gewaarschuwde politie is nog in de omgeving gezocht, maar de daders werden niet meer aangetroffen. Bij de inbraak was wel schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 05-11-2004

Voor een betere verkeersveiligheid op de weg heeft het verkeershandhavingsteam van de politie donderdag op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei snelheidscontroles gehouden. Er werd gecontroleerd in Ede, Kootwijkerbroek en Wekerom. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Tussen vijf en zes uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornseweg in Ede. Dat leverde vijf snelheidsovertreders op onder 690 passanten.

- Op de Otterloseweg, eveneens in Ede, werd tussen drie uur en half zes gecontroleerd met behulp van de Lasergun. Van de 200 gecontroleerde passanten bleek er één te hard gereden te hebben. Dat bleek meteen de hoogst gemeten snelheid: 115 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Bij de controle werd van twee bestuurders een radardetector in beslaggenomen. Nog eens vier bestuurders gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Voor diverse technische mankementen werd in totaal tien keer proces-verbaal opgemaakt. Daarvan waren er zes voor bromfietsers die op een opgevoerde brommer reden.

- Op de Rijksweg in Ede werd gedurende de avonduren tussen kwart over zeven en negen uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 26 bestuurders geflitst onder een totaal aantal van 480 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u terwijl 80 daar de limiet is.
- In Kootwijkerbroek werd eveneens gedurende de avonduren tussen half acht en half tien gecontroleerd. Dat gebeurde op de Wesselseweg, nabij de driesprong met de Veluweweg en Essenerweg. Ruim 120 bestuurders moesten een blaastest afleggen maar er werden geen drankrijders aangetroffen. Slechts één bestuurder werd betrapt op te hard rijden. Daarnaast werden acht bekeuringen uitgedeeld voor diverse uiteenlopende feiten. Twee daarvan waren voor het rijden op een opgevoerde brommer.

- Op de Lage Valkseweg in Wekerom werd tussen half zes en half zeven gecontroleerd. Snelheidsovertreders werden niet aangetroffen ondanks het feit dat er 300 voertuigen waren gecontroleerd. In totaal werd vijf keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse feiten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606