Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 november 2004

Aanrijding letsel

Automobilist geeft aan motorrijder geen voorrang, deze laatste naar ziekenhuis

Ambt Delden

Donderdagmorgen 4 november verleende een 47 jr. automobilist uit Ambt Delden om ongeveer 07.25 uur op de kruising Almelosestraat - Langenhorsterweg in Ambt Delden, geen voorrang aan een 33 jr. motorrijder uit Wierden. De 47 jr. wilde vanaf de Langenhorsterweg de Almelosestraat op rijden en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Met onbekend letsel is deze laatste door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (04-136589)

Ernstige aanrijding met letsel

Geen voorrang, twee bestuurders met ernstig letsel naar ziekenhuis

Bentelo

Donderdagmiddag 4 november om ongeveer 17.20 uur werd op de kruising Slaghekkenweg - Bentelosestraat in Bentelo een ernstige aanrijding gemeld. Een 30 jr. automobiliste uit Goor, verleende, komende vanaf de Slaghekkenweg, geen voorrang aan een 36 jr. automobilist uit Delden die over de Bentelosestraat reed. Beide voertuigen raakten volledig vernield. De beide bestuurders zijn met, naar het zich liet aanzien, vrij ernstig letsel door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Enschede, de 30 jr., en naar Hengelo, de 36 jr. (04-136926)

Rijden onder invloed

Met 1.4 promille om 11.45 uur achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Goor

Werd bij controle van een 64 jr. automobilist uit Goor op de Van Kollaan in zijn woonplaats, donderdagmorgen om 11.45 uur geconstateerd dat deze bestuurder behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.4 promille uit. Het rijbewijs van de 64 jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-136651)

Hennepplantage opgerold

Hennepplantage met 241 planten ontmanteld, stroom werd illegaal afgetapt

Goor

Werd op de bovenverdieping van een woning aan de Van Coeverdenstraat in Goor, een hennepplantage met 241 planten aangetroffen. Het geheel is in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie reeds vernietigd. Ook werd geconstateerd dat de elektriciteit ten behoeve van de plantage illegaal werd afgetapt. De 24 jr. bewoner is aangehouden, afgehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-136537)

Gordelcontrole

323 automobilisten gecontroleerd, 26 droegen geen gordel

Almelo

Donderdagmorgen 4 november werd op een tweetal locaties in Almelo op het dragen van de autogordel gecontroleerd. Tussen 09.45 en 10.45 uur was dit op de Vriezenveensweg. Hier droegen 14 van de 123 gecontroleerden geen gordel. Van 11.15 tot 12.15 uur werd dit gedaan op de Egbert ten Catelaan. Van de 200 gecontroleerden droegen hier 12 niet de gordel. Deze 12, net als de 14 van de Vriezenveenseweg, hebben een proces-verbaal aangezegd gekregen. (04-136660)

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Na slaan en bedreigen met een mes van zijn vriendin, wordt de vriend aangehouden

Almelo

Vrijdagmorgen 5 november wordt gemeld dat in een woning aan de Mozartstraat in Almelo een vriend zijn vriendin zou hebben mishandeld. Bleek dat een 41 jr. Almeloer zijn 32 jr. vriendin had geslagen en met een mes had bedreigd. De 41 jr. was nog in de woning aanwezig en werd direct aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Het mes waarmee de bedreiging was uitgevoerd is in beslag genomen. (04-137027)

Aanhouding na poging diefstal

Man aangehouden die probeerde om slot van fiets door te knippen

Enschede

Donderdagavond 4 november om ongeveer 20.55 uur werd door surveillerende politiemensen geconstateerd dat een man op het Molenplein in Enschede probeerde met een tang het slot van een fiets door te knippen. Toen de man de politiemensen zag stopte hij en wilde weg gaan. Hij, een 51 jr. Enschedeer, werd echter aangehouden ter zaken poging tot diefstal van een fiets en aan het bureau opgesloten. Het slot van de betreffende fiets was bijna doorgeknipt. (04-136955)

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op, met 1.35 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Werd vrijdagmorgen 5 november om ongeveer 02.00 uur door surveillerende politiemensen geconstateerd dat een automobilist op de Eibergestraat, komend vanaf de Scholtenhagenweg, aan de verkeerde zijde langs de verkeersgeleider reed. Bij controle daarna bleek dat de bestuurder, een 56 jr. man uit Doetinchem, te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.35 promille uit. Het rijbewijs van de 56 jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-137023)

Rijden onder invloed

Automobilist op herhaling, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Vrijdagmorgen 5 november om ongeveer 04.00 uur werd op de Hengelosestraat in Enschede een automobilist gesignaleerd die de verlichting van zijn auto niet aanhad. Bij controle bleek dat de automobilist, een 20 jr. man uit Rijssen, te veel had gedronken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau constateerde de ademanalyse 1.08 promille. Omdat de 20 jr. ongeveer een half jaar geleden ook reeds was betrapt voor het rijden onder invloed, werd nu zijn rijbewijs ingevorderd en wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt. (04-137033)

Aanhouding na diefstal uit auto

Man op aanwijzen van getuige aangehouden, na diefstal uit auto

Haaksbergen

Vrijdagmorgen 5 november om ongeveer 00.55 uur werd gemeld dat er aan de Warfriet in Haaksbergen door een man geprobeerd werd in te breken in auto's Ter plaatse werd door een getuige het signalement van deze persoon doorgegeven en de politiemensen gingen onmiddellijk achter deze man aan die ze even daarvoor waren tegen gekomen. Op De Schutte werd de man aangetroffen en aangehouden als verdacht van poging van auto-inbraak. De man, een 25 jr. Haaksbergenaar werd overgebracht naar het bureau in Enschede en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Een onderzoek werd daarna ingesteld en nog niet duidelijk is geworden of er iets uit de betreffende auto waar de 25 jr. in had gezeten aan het Warfriet, is weggenomen. Aan De Schutte werd een auto aangetroffen waarvan een achterruit met een steen was ingeslagen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de 25 jr. ook hiervoor verantwoordelijk is geweest. In de loop van vrijdag de 5e is de man voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (0! 4-1370
19)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --