Gemeente Laarbeek



* Bedrijfsverzamelgebouw in Laarbeek?

* Waterschapsverkiezingen in volle gang

* Gedoogbeleid stookverbod verlengd

Reiniging en inspectie riool
In de periode van 1 november tot 12 november aanstaande wordt een rioolinspectie uitgevoerd in de volgende gebieden:

Aarle-Rixtel, gebied ten noorden van de Molenstraat m.u.v. de wijk Opstal.
Beek en Donk, de wijk Laarsche Velden ten westen van de Muzenlaan. Lieshout, wegen rond Ruitjensakker en De Melter. Mariahout, gebied ten noord-oosten van de Mariastraat.

Voorafgaand aan de rioolinspectie wordt het riool gereinigd. De reiniging kan enige overlast veroorzaken in woningen in de vorm van stankoverlast of wateroverlast. De daadwerkelijke rioolinspectie veroorzaakt geen overlast. Afhankelijk van de weersomstandigheden, nemen de totale werkzaamheden ongeveer 2 werkweken in beslag.

Stankoverlast
De riolen worden onder hoge druk schoon gespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool en dit kan een rioollucht in huis veroorzaken. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Wateroverlast
Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, kan het door luchtdrukver-schillen gebeuren dat lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen komen. Het is mogelijk dat er water in het toilet of een douche- of schrobputje omhoog komt. Om schade te voorkomen, kunt u uw toiletbril naar beneden doen, zodra de reinigingsvoertuigen bij u in de straat staan. Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met gemeente Laarbeek, afdeling Openbare Werken, telefoon 0492-469809.

Verkeershinder
De reinigings- en inspectievoertuigen staan slechts korte tijd op dezelfde locatie. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Heeft u nog vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de heer F. Pols, uitvoerder Helma Reinigingsdienst, op telefoonnummer 013-5313500.

Oefening brandweerkring Peelland
De maatschappij wordt steeds complexer en veeleisender. De brandweer moet op deze nieuwe ontwikkelingen kunnen inspelen. Daarom is de brandweer altijd in beweging. Het is bijna onmogelijk om binnen één korps op elk gebied alle kennis en ervaring beschikbaar te hebben. Sommige incidenten (of de kans op specifieke incidenten) zijn bij de ene gemeente ook vaker aan de orde dan in de andere gemeenten.

Jaarlijks oefenen
Om kennis en ervaring met elkaar te delen en op de hoogte te zijn van elkanders mogelijkheden en specialisaties, vinden sinds enkele jaren oefeningen plaats in de brandweerkring Peelland. Hierbij zet het ene brandweerkorps een oefening uit voor het andere korps, gebaseerd op een situatie die zij zelf hebben meegemaakt.
De brandweerkring Peelland bestaat uit de gemeenten Deurne, Someren, Asten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Helmond en de bedrijfsbrandweer van Bavaria.

Ook in Laarbeek
Op zaterdag 13 november zullen deze jaarlijkse kringoefeningen weer worden gehouden. Vanaf 9.00 uur tot ongeveer 16.00 uur zullen zes korpsen tegelijkertijd oefeningen uitzetten. U zult dus ook andere brandweervoertuigen in Laarbeek zien dan u gewend bent. De oefeningen kunnen van alles inhouden zoals brand in een XTC-lab, ongevallen met grote huisdieren of een chemicaliënincident bij een zwembad. In Laarbeek wordt dit jaar geoefend bij het zwembad De Drie Essen.

Komen kijken?
Vindt u het leuk eens bij zo'n oefening te komen kijken en wilt u weten waar de oefening wordt gehouden? Neem dan even contact op met de gemeente, telefoon 0492 469 700.

Terug naar boven

BOSE-studie