Politie Zuid-Holland-Zuid

5/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-11-2004 - Persberichten district I

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten hebben op 4 november 2004 op de Voorstraat in Dordrecht een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was verbaal agressief en sloeg beledigende en kwetsende taal naar voorbijgangers uit. Toen agenten hem waarschuwden en wegstuurden, liep slingerend weg en ging hij gewoon door met zijn uitlatingen. Hij is daarop aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE MELDT ZICH
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 4 november 2004 op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht op 1 november zijn ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd. Ook zou het interieur van de vrouw vernield hebben. De twee hadden al langer relatieproblemen. De Officier van Justitie gaf toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is in verzekering gesteld.

ONGEVAL
DORDRECHT Twee jonge vrouwen hebben verwondingen opgelopen bij een ongeval. Een auto reed op donderdagmiddag 4 november 2004 achteruit vanuit een parkeervak langs de Provincialeweg in Dordrecht. De auto botste tegen een brommer waar de twee slachtoffers opzaten. De 18-jarige bestuurster uit Papendrecht had letsel aan haar been en enkel. Een 17-jarige jonge vrouw uit Papendrecht die achter op de bromfiets zat had last van haar knie.

TAS
DORDRECHT Onbekenden hebben van een 48-jarige vrouw uit Dordrecht haar tas geroofd. Het slachtoffer fietste op donderdagavond 4 november 2004 rond 22.15 uur over de Galileilaan in Dordrecht tussen de apotheek en de Hellenburg. Een lichtgekleurde auto reed opeens naast haar. De vrouw voelde dat iemand aan haar tas trok waardoor zij viel. De 48-jarige merkte dat haar tas weg was. Het ging om een ouder model auto waar tenminste twee personen inzaten. Getuigen die iets zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft bij een 35-jarige man uit Frankrijk ongeveer vijf kilo hennep gevonden. Politiemensen controleerden hem op donderdagavond 4 november 2004 omdat de verdachte iets te snel over de rijksweg A16 bij Dordrecht reed. In de kofferbak lag een tas die de 35-jarige zelf openmaakte en vertelde dat er hennep inzat. Hierop volgde zijn aanhouding.

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Krommedijk in Dordrecht hebben politiemensen een 56-jarige autobestuurder uit Dordrecht aangehouden. De man reed daar op donderdagavond 4 november 2004. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

DOORGEREDEN
DORDRECHT Een autobestuurder is na een ongeval doorgereden. De auto reed plotseling weg vanuit een parkeervak op de Krispijnseweg in Dordrecht en raakte een brommer. De 17-jarige bromfietser uit Dordrecht viel en raakte gewond aan zijn hand. De politie stelde een onderzoek in en vond de auto terug op de Vossiusstraat. Het ongeval gebeurde op vrijdag 5 november 2004 rond middernacht.