Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


5 november 2004


Elburg - politie houdt zeven personen aan.


Naar aanleiding van vele vernielingen, overlast en een poging tot afpersing, gepleegd door een aantal jongeren in 't Harde in de zomermaanden van 2004, heeft de politie Elburg ism de recherche van het district Noordwest-Veluwe een zevental jongeren uit 't Harde aangehou-den in de leeftijd van 17 tot 23 jaar.


Genoemde feiten vonden onder andere plaats bij het zwembad De Hoksberg in 't Harde en namen ergerlijke vormen aan. Ook kwamen er in die periode diverse klachten van ondernemers van winkelgebied 't Centrum over het gedrag van de jongeren (o.a. vernielingen).


Tijdens het onderzoek is er een projectgroep gevormd, bestaande uit politie, gemeente, winkeliers en het plaatselijke jongerenwerk. De politie heeft intensief gecontroleerd en voor overtredingen als het drinken op straat actief bekeurd. De jongerenwerkers leverden ook hun aandeel en nadat de verdachten waren aangehouden heeft de Rechter-commissaris tijdens de voorgeleiding van de jongeren bepaald, dat zij zich niet meer in het winkelgebied mochten ophouden. Mocht dit wel het geval zijn, dan zou dit gevolgen kunnen hebben.


Deze goede samenwerking heeft tot resultaat gehad dat de overlast na de aanhouding van de jongeren geheel over is.Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt en dit wordt ingeleverd bij het Openbaar Ministerie in Zutphen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde



---- --