Utrecht stad 10.45 uur

Utrecht 05-11-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Aanhoudingen naar aanleiding van UEFA-cup wedstrijd

UTRECHT Donderdagavond werden in het kader van de UEFA-cup wedstrijd FC Utrecht Dnjepropetrovsk negen aanhoudingen verricht. Van deze aanhoudingen kwamen er zes uit Rusland. Zij werden aangehouden, omdat zij een fakkel afstaken op de tribune. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt in de vorm van een geldtransactie van ruim 100,-. Eén Utrechter werd aangehouden, omdat hij nog een stadionverbod bleek te hebben. Nog twee Utrechters kregen eveneens een proces-verbaal voor het afsteken van een fakkel op de tribune.

Aanhouding terzake openlijke geweldpleging

UTRECHT Na de wedstrijd FC Utrecht Dnjepropetrovsk werd bij het Smakkelaarsveld een stadsbus vernield. Zes personen werden aangehouden.

Volgens getuigen zou de vernieling zijn gepleegd door een groep jongeren. Toen agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij dat de groep zou zijn weggelopen in de richting van de Amsterdamsestraatweg. De verdachten, zes jongeren in de leeftijd van 14 18 jaar allen uit Utrecht, konden op de Nieuwe Pijlsweerdstraat worden aangehouden. De jongeren werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hun ouders werden in kennis gesteld.

Diefstal auto

UTRECHT Donderdagmiddag werd op de Stationsstraat een man aangehouden die lag te slapen in een van diefstal afkomstige auto.

Agenten reden om 14.45 uur op de Stationsstraat en zagen een auto staan met aan de bestuurderskant een ingeslagen ruit, welke met folie was afgetaped. Op de passagiersstoel lag een persoon te slapen. Na controle bleek de personenauto gesignaleerd te staan als gestolen. Hierop werd de verdachte, een 31-jarige man uit Vianen, wakker gemaakt en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontrole

DE MEERN Donderdag werden er op de Europaweg van 15.00 uur tot 21.00 uur door de politie een verkeerscontrole gehouden. Ook werden hierbij verschillende scooters gecontroleerd.

In totaal werden 180 voertuigen gecontroleerd. Er werd 40 keer proces-verbaal opgemaakt voor o.a. het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet handsfree bellen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. 18 Voertuigen reden te snel, waarvan de hoogst gemeten snelheid 98 km/uur bedroeg, terwijl 50 km/uur hier is toegestaan. Ook werden 46 scooters gecontroleerd. Er werden 31 scooterrijders bekeurd voor o.a. het hebben van een te groot vermogen, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren. Ook hadden vier fietsers de fietsverlichting niet in orde.

Man aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag werd op de Damstraat een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man liep te zwaaien met een mes.

De politie kreeg omstreeks 16.10 uur de paniekmelding binnen dat er een man met een mes aan het zwaaien zou zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, was een mountainbiker van de Koninklijke Marechaussee reeds ter plaatse. Hij maande de verdachte het mes te laten vallen. Toen de man dit deed werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht.

Gestolen kleding

UTRECHT - Twee jongens uit Vianen werden donderdagavond aangehouden in de Bakkerstraat na een korte achtervolging.

Een getuige had de politie gebeld met de mededeling dat hij een vijftal jongens zag staan op de Oudegracht die kleding aanhadden waar nog beveiligingslabels aan zaten. Terwijl de jongens probeerden de kleding van de labels te ontdoen, kwamen bikers van de politie ter plaatse. De jongens vluchtten de Bakkerstraat in waar zij twee van hen (15 en 16 jaar) konden worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.