Gemeente Hengelo

Tot en met 6 november collecteert het Diabetes Fonds Nederland. Van 8 tot en met 13 november collecteert de Stichting Alzheimer Nederland. Collectanten kunnen zich legitimeren.
stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer: Spreekuur raadsfracties

Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op maandag 8 november gebeurt dat door:
* PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2776626, e-mail pvda@Hengelo.nlCDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak: telefoon 2459215 of b.g.g. 2507351, e-mail cda@Hengelo.nl

* VVD van 18.30 tot 19.30 uur, op afspraak: telefoon 2915792, e-mail vvd@Hengelo.nl

* ChristenUnie van 20.00ot 21.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2437485, e-mail christenunie@Hengelo.nl

* Burgerbelangen vanaf 19.45 uur, op afspraak: telefoon 2772631, e-mail bb@Hengelo.nlD66 op afspraak: telefoon 2501181, e-mail d66@Hengelo.nl

* SP op afspraak: telefoon 2421042, e-mail sp@Hengelo.nl
* Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak: telefoon overdag 0546-832934, 's avonds 2776792, e-mail groenlinks@Hengelo.nlDe fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-ingang onder de toren.

95 55.

Integratiedebat

De gemeenteraad vindt integratie een belangrijk thema voor onze stad. De raad is van mening dat er activiteiten moeten worden ontplooid op het gebied van het bevorderen van actief burgerschap en maatschappelijke participatie van minderheden en nieuwkomers. Om lijnen uit te zetten voor het toekomstig integratiebeleid organiseert de gemeenteraad op zaterdag 6 november 2004 van 14.00 tot 19.00 uur een integratiedebat in het stadhuis. Dit gebeurt aan de hand van stellingen over inburgering, onderwijs, werk, leefomgeving en emancipatie. Ook wordt samen de maaltijd gebruikt, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de Ramadan. Er is aangepast eten en de maaltijd zal onmiddellijk na zonsondergang worden gebruikt. Ook is in het stadhuis een ruimte gereserveerd voor het avondgebed.

Dag van de Industrie

Op donderdag 4 en vrijdag 5 november 2004 vindt in het kader van de Dag van de Industrie een unieke industrie-expositie plaats in de voormalige Pijpenbuigerij van Stork aan het Esrein 44. De industrie-expositie is op beide dagen doorlopend geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

De entree is gratis. Iedereen die in industrie geïnteresseerd is, is welkom. Tijdens deze unieke industrie-expositie laat een groot aantal Hengelose industriële ondernemingen iets van het productieproces zien. U wordt bij de activiteiten zoveel mogelijk betrokken. Onder de deelnemende bedrijven zijn Knobbe, Akzo Nobel, De Spiraal, AFMI, Siemens, Eaton, Howden Cooling Fans, PSM, Demar Laser, Thales Nederland, Jonkman Coating, Stork en NEM Energy Services. Ook worden bijdragen geleverd door Bureau TOP, Innovatieadviesbureau Syntens, Techniekmuseum 't HEIM, SMEOT en de gemeente Hengelo.

Filmfestival Korte Industriële Film

In een speciaal ingerichte ruimte in de Pijpenbuigerij vindt op 4 en 5 november een deel van het Festival Korte Industriële Film plaats. Dit bijzondere filmfestival, waarbij op diverse lokaties in Hengelo korte industriële films worden vertoond, is een initiatief van Techniekmuseum 't HEIM.

Voor meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Industrie op www.hengelo.nl of u kunt bellen met mevrouw S. Hoekman, gemeente Hengelo, telefoon 074 - 245 9247. Indien u de expositie met een groep scholieren wilt bezoeken kunt u zich bij haar aanmelden. Voor hen worden namelijk speciale activiteiten ontwikkeld. Kijk voor meer informatie over het Festival Korte Industriële Film op www.techniekmuseumheim.nl of u kunt bellen met de heer H. Hamer, Techniekmuseum HEIM, telefoon 074 - 243 00 54.
Het concept van de Nota van Uitgangspunten ligt van 3 tot en met 30 november 2004 ter inzage in het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor en in de Gemeentewinkel. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het concept van de Nota van Uitgangspunten indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Verstrekking persoonsgegevens
In de gemeentelijke basisadministratie (GBA) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woont. Het gaat hierbij niet alleen om uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. De afdeling Burgerzaken houdt deze gegevens bij en verstrekt ze - veelal automatisch - aan overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen (zoals pensioenfondsen). Deze instellingen, die uw gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun wettelijke taken, baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de GBA verkregen informatie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bepaalt welke informatie aan welke instanties wordt verstrekt.

Recht op geheimhouding

De gemeente is verplicht om aan de hiervoor bedoelde instanties gegevens te verstrekken. Dat kunt u dan ook niet voorkomen. Maar soms vragen ook anderen om uw persoonsgegevens. Dit kunnen zg. verplichte derden zijn (advocaten, curatoren), zg. vrije derden (niet-commerciële instellingen of particulieren) of de SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie). Voor deze verstrekkingen kunt u geheimhouding van uw gegevens verzoeken. Overigens: ook zonder geheimhouding wordt aan particulieren alleen informatie verstrekt nadat u daarvoor toestemming hebt gegeven. Als u geheimhouding heeft gevraagd voor vrije derden of voor de SILA, zal de gemeente aan deze instanties in geen geval gegevens verstrekken. Bij geheimhouding voor verplichte derden ligt de zaak anders. In dat geval moet de gemeente namelijk een afweging maken tussen uw belang en het belang dat de verplichte derde bij verstrekking van uw gegevens heeft. De gemeente neemt pas een beslissing nadat u om uw mening is gevraagd.

Een verzoek om geheimhouding moet schriftelijk worden ingediend. Hiervoor zijn speciale formulieren. U kunt zo'n formulier afhalen bij de afdeling Burgerzaken of downloaden via het loket van www.hengelo.nl (zoekterm: 'geheim adres'). Verder dient u zich te kunnen legitimeren, bijvoorbeeld door een kopie van uw legitimatiebewijs bij uw verzoek te voegen.

Nadat de gemeente uw verzoek heeft verwerkt, ontvangt u daarvan een bevestiging.

Welke gegevens zijn er over u verstrekt?

De gemeente legt vast welke persoonsgegevens wanneer en aan wie zijn verstrekt. Deze gegevens worden een jaar bewaard. U kunt dus navragen of er het afgelopen jaar gegevens over u zijn verstrekt en aan wie. Hiertoe dient u een schriftelijk verzoek in te dienen bij de afdeling Burgerzaken. Daarnaast hebben wij (een kopie van) uw legitimatiebewijs nodig.

U ontvangt de gevraagde gegevens binnen vier weken.

Zijn uw gegevens nog juist?

Het is van groot belang dat uw gegevens in de GBA juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan, neemt u dan contact op met de afdeling Burgerzaken.
Er is een folder beschikbaar over uw rechten en verplichtingen in het kader van de GBA. Deze is af te halen bij de afdeling Burgerzaken (Stadhuis).

Bladcampagne Wijkbeheer van start

Ieder najaar ondervinden veel mensen hinder van vallend blad. De afdeling Wijkbeheer probeert de overlast en onveiligheid door vallende bladeren zoveel mogelijk te beperken. Zo worden vanaf begin november tot vlak voor Kerst de bladeren op hoofdwegen, fietspaden en in de wijken regelmatig verwijderd. Bij het opruimen van blad ligt de prioriteit bij de verkeersveiligheid. Daarom worden hoofdwegen en hoofdfietspaden als eerste van blad ontdaan. Het streven is om twee á drie keer het blad in de buurten op te ruimen. De planning van de bladcampagne is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook het soort boom heeft invloed op de planning. Eiken laten bijvoorbeeld het blad geleidelijk vallen en platanen in één keer. Wijkbeheer kan hierdoor niet ver van tevoren aangeven in welke buurt wanneer blad wordt verwijderd.

Bijdrage bewoners

Ook u als bewoner kunt meehelpen om uw buurt "blad vrij" te maken. Door het blad op een hoop in een grasstrook of in de goot bij elkaar te vegen en iets af te dekken, kunnen medewerkers van Wijkbeheer op hun route door de wijken het blad eenvoudig meenemen. De medewerkers van Wijkbeheer komen dus niet op afroep. Als de groene container vol is, kan ook het blad uit de eigen tuin op deze wijze worden meegegeven. Nog beter is het om overtollig blad op een composthoop in de tuin op te slaan, waarna de compost in het voorjaar als bemesting in de tuin gebruikt kan worden.

Licht aan

'Licht aan. Daar kun je mee thuis komen.' Met deze campagne brengen gemeenten, de Fietsersbond, 3VO, politie en andere verkeerspartners in Overijssel - verenigd in het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) - tot eind dit jaar de noodzaak van fietsverlichting onder de aandacht. Zien en gezien worden is belangrijk in het verkeer. In het donker en bij slecht zicht is het daarom een goede gewoonte om met het licht aan te fietsen.

Campagne

Vanaf dit najaar tot eind december zijn er allerlei voorlichtingsposters langs de wegen te zien die je wijzen op ´Licht aan. Daar kun je mee thuis komen´. Op de radio en televisie zijn spotjes te horen en te zien en er is ook allerlei ander voorlichtingsmateriaal beschikbaar over fietsverlichting en regelgeving. Dit najaar heeft ook de politie extra aandacht voor fietsverlichting. Wie in het donker of bij slecht zicht zonder voorlicht of achterlicht fietst, krijgt een boete van 15 euro. Geen koplamp én geen achterlicht? Dan is de boete 25 euro. Zonder reflectoren fietsen betekent een boete van 20 euro.

Effect

De campagne ´Licht aan. Daar kun je mee thuis komen´ wordt in heel Overijssel uitgevoerd. Ook vorig jaar werd campagne gevoerd voor fietsverlichting. Met resultaat: na afloop reden er toen 15 procent méér fietsers met licht aan. Zouden álle fietsers hun licht aan hebben dan scheelt dit naar schatting zo'n 20 doden en ernstig gewonden en 380 lichtgewonden per jaar.

Eisen aan je fiets

Bij slecht zicht ben je verplicht fietsverlichting aan te hebben: een witte of gele koplamp (die niet knippert!) en een rood achterlicht. Verder moet je fiets de volgende reflectoren hebben:


- witte of gele zijreflectie aan de wielen


- een rode achterreflector


- gele reflectoren aan de zijkanten van de trappers

Wie alle verlichting en reflectie tip top in orde heeft, kan meedingen naar een van de vijftien fietsen die in het kader van de campagne 'Licht aan. Daar kun je mee thuis komen' onder meer via fietsenzaken worden verloot. Meer weten over de campagne? Kijk op www.daarkunjemeethuiskomen.nl

Voorbereidingsbesluiten

Voorbereidingsbesluit begraafplaats Deurningerstraat

De raad heeft in zijn vergadering van 12 oktober 2004 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied op het terrein 't Beukert, dat wordt omsloten door de Deurningerstraat, Landmansweg, Verlengde Polluxweg en Rijksweg A 1. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 26 oktober 2004 voor de periode van één jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 november tot 15 december 2004 ter inzage bij de Gemeentewinkel (Stadhuis) en bij de Infobalie SBO (Stadskantoor). Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend alsmede de gronden van het bezwaar.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
* Augustastraat 1, oprichten berging

* Watertorenlaan 5, oprichten schuur/berging/carport
* Woolderesweg 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Bentelerweg 23, oprichten opslagruimte en stal
* Borgmanweg 2, herbouwen garage/stalling
* Generatorstraat 42, plaatsen gevelbelettering en wegbewijzering en vlaggenmasten

* Meester Verbernestraat 2, oprichten woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 15, oprichten woonhuis
* Platinastraat 4, plaatsen reclamebord met neontekst
* Sloetsweg 140, veranderen en vergroten woonhuis
* Stockholmstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis
* Uitslagsweg 91 - 5, plaatsen 3 lichtbakken
* Willemstraat 37, plaatsen 2 neonlichtreclames en 1 reclamebord genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar In de week van 18 tot en met 22 oktober 2004 is vergunning verleend
* Abelenstraat 53, veranderen en vergroten woonhuis
* Bornsestraat 1 - 3, oprichten stallingsgarage
* Cees Laseurstraat 60, veranderen en vergroten woonhuis en veranderen van de achtergevel

* Deldenerstraat 62, plaatsen 2 lichtbakken De besluiten zijn genomen in de week van 18 tot en met 22 oktober Bouwen.

* Geraniumstraat 24, veranderen en vergroten van een woonhuis d.m.v.
* Laurens Bogtmanstraat 20, oprichten berging. Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 3 november tot 1 december 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 1 Ontwerpbeschikkingen
Burgemeester en wethouders zijn van plan om een revisievergunning (art. 8.4 lid 1 Wet milieubeheer) te verlenen aan:
* Heerbaart B.V., Sloetsweg 228A, voor een machinefabriek. De machinefabriek beschikt over een verouderde vergunning. Vanwege veranderingen in de bedrijfsvoering is een nieuwe vergunning vereist die voldoet aan de stand van de techniek. Het voornemen bestaat om aan de vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. Ten gevolge hiervan zal de milieubelasting ten opzichte van de bestaande vergunning niet toenemen en voor een deel worden teruggedrongen.
* Maatschap Vijge - Van Wezel, Zwavertsweg 226, voor een jongveehouderij. Het bedrijf beschikt over een vergunning voor het houden van melkvee, jongvee en vleesstieren. In de aangevraagde situatie gaat alleen vrouwelijk jongvee worden gehouden. Het aantal dieren neemt niet toe ten opzichte van de vergunde situatie. Dit betekent dat eventuele geurhinder bij de nabijgelegen woningen niet zal toenemen ten opzichte van de vergunde situatie. Het voornemen bestaat om aan de vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
* Maatschap Haring o/g Brugger, Borgmanweg 2, voor een rundvee- en vleesvarkenshouderij. Het bedrijf beschikt al over een vergunning voor het houden van rundvee en vleesvarkens. De aangevraagde situatie betreft dezelfde diersoorten; wel vindt een kleine verschuiving plaats van het aantal dieren. Ook zijn er wijzigingen met betrekking tot de opslag van dieselolie en kuilvoer. De geuremissie neemt niet toe ten opzichte van de vergunde situatie. Dit betekent dat eventuele geurhinder bij de nabijgelegen woningen niet toeneemt ten opzichte van de vergunde situatie. Het voornemen bestaat om aan de vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 3 november tot en met 1 december 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor. van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten te worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt In de week van 20 oktober tot en met 26 oktober 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 lindebomen in de Sloetsweg voor huisnummer 368-370. Herplant: 2 leilindes in de maat 18/20 na de voltooiing van de bouw.
* 1 eik in de Weusthagstraat achter huisnummer 3. Herplant: 2 eiken in de maat 14/16 voor 1 april 2006.
De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Werk aan de weg
Carolinastraat, Amaliastraat en Paulinastraat
Tot en met 5 november zijn de Carolinastraat, de Amaliastraat en de Paulinastraat geheel of gedeeltelijk gesloten voor het verkeer. In verband met het aanbrengen van snelheidsremmende obstakels zal met ingang van maandag 8 november tot en met vrijdag 19 november 2004 de Wolfkaterweg tussen de gemeentegrens en de Deldenerdijk worden afgesloten voor het verkeer.

Uitslagsweg

In verband met asfalteringswerkzaamheden zal op 8 en 9 november de Uitslagsweg tussen de Mr. P.J. Troelstrastraat en de H. Leefsmastraat en de H. Leefsmastraat tussen de Uitslagsweg en de P. Mondriaanstraat worden afgesloten voor het verkeer.
Landmansweg vanaf 1 november 2004 voor een periode van ongeveer twee weken afgesloten voor alle verkeer.

Waarbekenweg - Albrechtsweg

In verband met rioleringswerkzaamheden zal met ingang van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 november 2004 de kruising
Waarbekenweg-Albrechtsweg worden afgesloten voor het verkeer. Op zaterdag 13 november 2004 is de Kettingbrugweg van 07.30 - 16.00 onderhoudswerkzaamheden aan de overweg aan het baanvak
In raster opnemen:

De gemeente Hengelo is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur via het algemene telefoonnummer (074) 245 98 76. Daarnaast kan rechtstreeks contact worden opgenomen met de diverse afdelingen; raadpleeg de gemeentegids 2004 of de website www.hengelo.nl voor informatie. De belangrijkste publieksdiensten van de gemeente Hengelo worden hieronder vermeld.

Balies stadhuis

(Burg. Jansenplein 1, Hengelo)

De Gemeentewinkel

Geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur, telefoon 245 95 55.

Burgerzaken

Geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur, telefoon 245 92 51.

Ontheffingen & Vergunningen

Geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur, telefoon 245 92 42.

Balies stadskantoor

(Hazenweg 121, Hengelo)

Alle balies in het Stadskantoor Hengelo bevinden zich op de begane grond en zijn geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur (telefonisch bereikbaar tot 16.30 uur, tenzij anders vermeld). U kunt op afspraak stukken inzien ná 13.00 uur.

Belastingen

Telefoon 245 9884.

Bouwen

Telefoon 245 9647.

Milieu

Telefoon 245 9655.

Informatiecentrum SBO

Telefoon 245 9416.

Voorzieningen gehandicapten

Telefoon 245 9131 ('s middags niet bereikbaar).

Sociale zaken

Intake voor een uitkering uitsluitend tussen 10.00 en 12.00 uur. Voor overige zaken is de balie dagelijks geopend van 8.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Telefoon 245 98 76.

Tevens is dit de balie voor:


- Hengelo's Informatie Team (HinT). Telefoon 245 99 55 (bereikbaar van 9.00 tot 10.30 uur).


- Stichting Werken in Midden Twente (SWIMT). Telefoon 245 89 00.


- Wet Voorziening Gehandicapten (alleen 's morgens tot 13.00 uur geopend)

Overige locaties

Afvalbrengpunt Twente Milieu

Het afvalbrengpunt Twente Milieu is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur, alsmede op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Adres: Wegtersweg 9. Telefoon 851 02 20.

Brandweer

Geopend op werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur. De afdeling Preventie heeft een dagelijks spreekuur van 8.00 tot 12.00 uur. Adres: Lansinkesweg 59. Telefoon 245 11 11.

Bureau Reken Maar

Bureau Reken Maar heeft spreekuur op iedere vrijdag van 10.30 uur tot 11.30 uur in buurtcentrum "Twekkelerwegkwartier" aan de Heraklesstraat. U kunt zich ook direct bij "Bureau Reken Maar" aanmelden. Telefoon 250 33 31.

Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)

Voor inschrijving als werkzoekende en het aanvragen van een WW- en WWB-uitkering. Geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur. Adres: Oldenzaalsestraat 15. Telefoon 255 75 57.

Hint (Hengelo's informatie Team)

Spreekuur elke werkdag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121.

U kunt "Hint" van 9.00 uur tot 11.00 uur telefonisch bereiken via telefoonnummer:074-2459955.

Iedere 1ste donderdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur heeft HinT spreekuur in buurtcentrum "Twekkelerwegkwartier" aan de Heraklesstraat.

Informatiecentrum Het Broek, Kolbleistraat 8

Geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Telefoon 850 08 17.

Inloopuur binnenstad in Marktkiosk

Geopend iedere donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur.

Kinderboerderij en Centrum voor Natuur- en Milieucommunicatie, Van Alphenstraat 25 + 27

Geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur (op dinsdagochtend tot 13.00 uur gesloten). De kinderboerderij is van april tot en met oktober ook op zon- en feestdagen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Telefoon 255 06 00.

Spreekuur Woolde in buurthuis speeltuinvereniging, Curaçaostraat 10

Iedere eerste maandag van de maand van 15.00 uur tot 16.00 uur. Telefoon 2459387 of 2459231.

Spreekuur de Nijverheid in "De Bouwmeester", hoek Marthastraat/Wilderinksplein

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 18.00 uur. Aanwezig zijn de wijkagent, St. Joseph Wonen, Carint (Thuiszorg) en vertegenwoordigers van het Bewonersoverleg de Nijverheid. Iedere eerste dinsdag van de maand is HinT aanwezig van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Spreekuur Wijkbeheer stadsdeel Noord

Wekelijks op dinsdag van 16.00 - 18.00 uur spreekuur voor de wijken Hasseler Es, Slangenbeek en Wijk-Noord in 't Beukert, Deurningerstraat 250 (naast de begraafplaats).

WijkServicePunt Hengelose Es in speeltuingebouw Sloetsweg

Geopend op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Iedere 1ste woensdag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur is HinT aanwezig. Telefoon 259 68 68.

Meldingennummer 245 94 59 voor klachten over bijv. groenonderhoud, straatverlichting, speelvoorzieningen, etc. Voor spoedeisende gevallen als verstopte hoofdriolering en verzakte straten is dit meldingennummer ook buiten kantooruren bereikbaar. Meldingen kunnen tevens via het digitale loket op www.hengelo.nl worden gedaan.

??

Pagina 1 van 9