Gemeente Doorn


Milieu / week 45

Algemene wet bestuursrecht

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende ontwerpbeschikking ter inzage ligt:

* Postweg 28 te Doorn . Het betreft een nadere eis op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor een caravankamp van Stichting Caravankamp De Heihoek. De ontwerpbeschikking gaat over het veranderen van de geluidsvoorschriften.

Ontwerpbeschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende twee weken ter inzage, vanaf 29 oktober 2004 tot en met 11 november 2004 . Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten werktijden worden ingezien. Tot en met 6 november 2004 kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Doorn, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist.

Degene die bedenkingen inbrengt kan de gemeente verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet tegelijkertijd met de bedenkingen schriftelijk worden ingediend bij de Milieudienst.

Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:
* Korte molenweg 3 te Doorn . De aanvraag is ingediend door de staatssecretaris van defensie en betreft een revisievergunning voor een militair revalidatiecentrum. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle belangrijke stukken die met de zaak te maken hebben, liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 29 oktober 2004 tot en met 9 december 2004 . Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.

Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd kan er bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden aangetekend door:

* degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 26 november 2004 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE `s Gravenhage.

Het griffierecht bedraagt EUR 136,- voor individuele personen en EUR 273,- voor rechtspersonen. Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht bedraagt EUR 136,- voor individuele personen en EUR 273,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kostenloos worden ingezien bij:

* de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist
(iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
* de gemeente Doorn, Raadhuisplein 2 in Doorn (iedere werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag tevens van 13.30-16.30 uur).

Een kopie-exemplaar van de stukken wordt verstrekt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.


------------

Een ton voor water

Van 3 oktober tot 17 november kan iedereen in Nederland regentonnen, waterzuilen en afkoppelsets bestellen in het kader van de campagne "Een ton voor water". Doel van de campagne is waterbesparing en regenwateropvang in Nederland te stimuleren en tegelijk de watervoorziening in ontwikkelingslanden te verbeteren. Een deel van de opbrengst gaat naar waterprojecten van Novib in Bangladesh, Ethiopië, Nicaragua en Soedan. Het water uit de regenton kan worden gebruikt voor klusjes waar niet perse drinkwater voor nodig is, zoals het wassen van de auto en het sproeien van de tuin. Een ton in combinatie met een afkoppelset is al gauw goed voor 400 liter regenwateropvang, ruim voldoende voor de afkoppeling van 25 tot 40 vierkante meter dak.

Bestellen kan via www.eentonvoorwaterbestellen.nl . Eind november kunnen de bestellingen worden afgehaald bij een van de zestig locaties die waterschappen door heel Nederland daarvoor openstellen. De precieze locaties en openingstijden staan vermeld op de website.

MILIEUKLACHTEN

Voor milieuklachten over bedrijven kunt u tijdens kantooruren terecht bij de Milieudienst. Buiten kantooruren kunt u terecht bij de politie Heuvelrug (0318) 559 600 of de milieuklachtentelefoon van de Provincie Utrecht (0800) 022 55 10 (24 uur per dag bereikbaar).