Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht 05-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Een 22-jarige man uit Nieuwegein is donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur aangehouden. De man had getracht in te breken in een woning aan de Waalstraat.

Oplettende buurtbewoners zagen dat de man zich verdacht ophield aan de achterzijde van de woning en belden de politie. Die trof de man in de achtertuin van de bewuste woning aan en hielden hem vervolgens aan. De man bleek inbrekerswerktuigen en handschoenen bij zich te hebben.

Na onderzoek aan de woning was te zien dat er geprobeerd was om de achterdeur open te breken. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Een 13-jarige jongen uit IJsselstein is donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstallen in Nieuwegein en Utrecht.

De jongen had sportschoenen, een horloge en parfum gestolen uit diverse winkels. Het kind zit nog vast voor nader onderzoek en verhoor en het bureau Jeugdzorg is ingeschakeld.

Winkeldievegges aangehouden

NIEUWEGEIN Op donderdagavond omstreeks 20.45 uur zijn twee vrouwen van 23 en 37 jaar beiden afkomstig uit Nieuwegein, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee werden in een winkel aan Veldwade op heterdaad betrapt bij de diefstal van een kraan. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt.