Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 05-11-2004

Auto over de kop
HOLSLOOT Een 45-jarige man uit Zwolle raakte donderdagavond betrokken bij een verkeersongeval op de N34. Hij reed met zijn personenauto op de linker baan toen hij plotseling werd opgeschrikt door een ree die langs de kant van de weg stond. Hij verloor de macht over het stuur en sloeg een aantal malen met zijn auto over de kop. Zijn voertuig was total loss. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht, maar hij bleek geen letsel te hebben. Ook de brandweer uit Sleen was ter plaatse, maar hoefde geen assistentie te verlenen.

Medicijnen verloren
SMILDE / ASSEN Op woensdag 3 november is een bromfietser tussen Smilde en Assen zijn pakje shag en medicijnen verloren (verpakt in een shagetui). De medicijnen hebben de naam dipiperon. Er zaten nog vijf stuks in de strip. De medicijnen kunnen bij het politiebureau worden afgeleverd of u kunt bellen met het bureau Assen-Zuid via 0900-8844.

Mobiele telefoons weggenomen uit vitrinekast
HOOGEVEEN De politie kreeg donderdagavond een melding dat er enkele mobiele telefoons uit de vitrine van een winkel aan de Hoofdstraat waren gestolen. Net voor sluitingstijd waren zes mannen in de winkel geweest. Kort daarna ontdekte de bedrijfsleider dat de vitrinekast was ontzet en dat de telefoons waren weggenomen. Het signalement van de mogelijke verdachten: Oost-Europese mannen, leeftijd tussen de 30 en 40 jaar, lengte tussen 1.75 meter en 1.80 meter, kort geknipte kapsels. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. Als u beschikt over meer informatie kunt u bellen via 0900-8844.

Jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal ASSEN Een 12-jarig jongetje uit Assen is donderdagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij had een zakje met chocoladenootjes uit een winkel aan de Kleuvenstee weggenomen ter waarde van 1,89. In overleg met zijn ouders gaat hij het Halt-traject in.

Politie rolt hennepkwekerij op
HOOGEVEEN Woensdag aan het einde van de middag heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een kelder van een flat aan de Leliestraat. Er bleken in totaal 160 planten te staan, nagenoeg oogstrijp. De waarde wordt geschat op enkele duizenden euros. De 24-jarige verdachte uit Hoogeveen deed afstand van de planten en de benodigde apparatuur. Medewerkers van de gemeente hebben alles afgevoerd.

Jongeman aangehouden
HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagmiddag een 16-jarige verdachte uit Hoogeveen aangehouden, omdat hij weigerde medewerking te verlenen aan de politie. De jongeman stond aan de Weide. Hij werd door de agenten gevraagd mee te komen naar het bureau om zijn snorfiets op de rollerbank te laten testen. De politie heeft de jongen enkele malen gevorderd mee te gaan. Hij weigerde en werd daarop aangehouden. Nadat de rollerbanktest alsnog was uitgevoerd, kreeg de verdachte een bekeuring wegens overschrijding van de maximum toegestane constructiesnelheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geen alcomobilisten tijdens controle in Roden
RODEN Donderdagavond hebben agenten tussen 19.00 uur en 20.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Er werd op twee locaties gecontroleerd: aan het Kerhof en aan het Oosteinde. In totaal werden 72 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel gedronken.

Vijftien fietsers bekeurd voor rijden zonder licht ASSEN Nabij het centrum (Gedempte Singel) heeft de politie een fietsverlichtingcontrole gehouden. Tegen 15 fietsers werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij hun fietsverlichting niet in orde hadden.

7 Processen-verbaal uitgeschreven tijdens verkeerscontrole HOOGEVEEN Tussen 18.30 en 19.30 uur hebben agenten op de Toldijk 150 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel gedronken. Later op de avond werden tijdens een verlichtingscontrole 7 processen-verbaal opgemaakt op de Zuidwoldigerweg onder het viaduct van de A28.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.