1e persbericht van vrijdag 5 november 2004

Eindhoven 05-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontrole in de binnenstad

Van donderdag 20.00 uur tot vrijdag 2.30 uur zijn op vier locaties in de Eindhovense binnenstad (Wal, Vestdijk, Stationsweg en Willemstraat) alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 448 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders hadden teveel gedronken (0,7 - 0,85 -
1,2 en 1,3 promille). Zij kregen een transactie van 190 euro of een proces-verbaal.

Helmond: Overval op woning

Donderdagavond rond 20.00 uur hebben twee onbekende mannen een echtpaar (50 en 49 jaar oud) aan het Drenthehof overvallen. Er werd rond die tijd bij de woning aangebeld. Toen de vrouw opendeed kreeg ze meteen een stroomstootwapen tegen haar hals. Haar man kwam te hulp en er ontstond een worsteling met de daders. De daders kwamen niet verder dan de hal van de woning en zijn daarna gevlucht. De beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Bij de man werd geconstateerd dat hij een schouder uit de kom had en letsel aan zijn hand had opgelopen. De politie is gestart met een buurtonderzoek. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Helmond tel. 0900 8844.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Cortenbachstraat is tussen donderdag 23.45 en vrijdag 4.30 uur een auto gestolen. Het gaat om een paarse Volkswagen Golf GTI met het kenteken LL-XL-24.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Een man van 28 jaar uit Helmond is donderdag rond 18.15 uur aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij zou kort daarvoor zijn 28-jarige echtgenote na een meningsverschil hebben geslagen en aan haar haren hebben getrokken. De man is door de politie aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld.

Budel: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Keizer Ottostraat is vrijdag om 1.40 uur een 50-jarige automobilist uit Budel Dorplein aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Man na bedreiging aangehouden

Een 40-jarige man uit Geldrop is donderdag om 17.30 uur bij zijn woning aangehouden. De man zou even daarvoor zijn 28-jarige ex-vriendin met woorden hebben bedreigd. Hij was haar woning binnengedrongen en bedreigde haar met de dood. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Waalre: Parfums weg bij inbraak in winkel

Vrijdag tussen 2.15 en 2.30 uur is ingebroken in een winkel aan De Bus. Er is een ruit vernield en uit de winkel zijn een aantal parfums en geld uit de kassa weggenomen.