Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 5 november 2004

Centrum voor Groepsaccommodaties ziet nieuwe trend:

Spectaculaire stijging groepsboekingen rond feestdagen

BOVEN-LEEUWEN - De traditionele gezinsvieringen van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw maken steeds vaker plaats voor vieringen met de hele familie of vriendengroep in een groepsaccommodatie. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG) in Boven-Leeuwen, dat bijna vierhonderd onderkomens in Nederland en België aanbiedt.

"Het aantal boekingen voor groepsaccommodaties in deze perioden is de laatste jaren enorm gestegen", zegt CVG-directeur Rob Ansen. "Jaarlijks neemt het aantal boekingen voor deze perioden toe met ruim vijftig procent. Steeds meer mensen kiezen ervoor om die feestdagen niet meer thuis of bijvoorbeeld in een bungalowpark, maar met de hele familie of vriendenkring in de besloten sfeer van een groepsaccommodatie te vieren. Je kunt er je eigen maaltijden koken, je hebt niks te maken met personeel én het is betaalbaar."

Waren Sinterklaas en Kerst voorheen laagseizoenperioden, tegenwoordig zijn het - evenals Oud & Nieuw - hoogseizoenperioden voor groepsaccommodaties. "Vooral rond de jaarwisseling krijgen we enorm veel boekingen: het overgrote merendeel van onze locaties was begin september al volgeboekt. Ook de periode van Sinterklaas en Kerst word steeds populairder. Ik verwacht dat groepsboekingen rond deze feestdagen in december een enorme trend zullen worden", aldus Ansen. Info: www.groepen.nl

Noot voor de redactie (