Time : 11:40:25 AM
Date : Friday, November 05, 2004
Sender Name: Child Focus

Nieuwe Algemeen directeur aan het hoofd van Child Focus

Brussel, 5 november 2004

De Raad van bestuur van Child Focus heeft Kristine Kloeck gekozen als nieuwe Algemeen directeur. Zij bekleedt haar functie sinds 2 november ll.
Na haar studies van sociale wetenschappen en criminologie aan de KULeuven, begint deze haar loopbaan in 1970 als wetenschappelijk medewerkster verbonden aan de gevangenis van Sint Gillis en de VUB, waar ze sociaal - klinisch persoonlijkheidsonderzoek doet van volwassen mannelijke delinquenten. Via dat kanaal begint Kristine Kloeck aan de VUB te doceren.
Vanaf 1981 legt ze zich, als ambtenaar van het Ministerie van Justitie, toe op de inspectie van de sociale diensten van de jeugdrechtbanken en de toenmalige rijksinstellingen voor jongeren. In 1991 gaat ze aan de slag als directeur van de dienst "Maatschappelijk welzijn, Minderhedenbeleid en Armoedebestrijding" binnen het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap. In die functie heeft Kristine Kloeck veel te maken gehad met ontwikkelingen in de slachtofferzorg en het beleid op dat vlak.
In 1995 wordt ze gedetacheerd naar het Kabinet van de Minister van Justitie Stefaan De Clerck, waar ze belast wordt met het penitentiair beleid en de politiek van de vervroegde invrijheidstellingen. In 1996 wordt ze geconfronteerd met de zaak Dutroux en treedt de ganse problematiek van de seksuele delinquentie sterk op de voorgrond. In het kader van dat dossier houdt ze zich vooral bezig met de structurele uitbouw van behandelingsnetwerken voor daders. In 1999 vervolgt ze haar loopbaan op het Kabinet van de Vlaamse Minister van Welzijn Mieke Vogels, waar ze de jeugdhulpverlening, het welzijnswerk voor justitiecliënten en de slachtofferhulp behartigt. Tenslotte wordt ze in 2000 aangesteld om in de Hoge Raad voor Justitie te zetelen als één van de vier voorzitters, tot in augustus van dit jaar.

De functie van Algemeen directeur van Child Focus sluit perfect aan bij de expertise die Kristine Kloeck op verschillende terreinen heeft opgebouwd, zowel op het vlak van justitie als in de hulpverlening.

Informatie voor de pers
Isabelle MARNEFFE - 02/475 44 60
isabelle.marneffe@childfocus.org