Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


05 november 2004


Aanrijding met gewonde.

Op donderdag (04-11) raakte rond 16.15 uur een 43-jarige motorrijder uit Eerbeek gewond bij een aanrijding op de Kayersdijk. Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn zag bij het
verlaten van een bedrijfsterrein de motorrijder over het hoofd en een botsing was het gevolg. De motorrijder kwam ten val en omstanders verleenden eerste hulp. De man werd met botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Drankrijder betrapt.

Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole op vrijdag (05-11)
rond 03.40 uur op de Daendelsweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1,1. Hij kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod van 5 uur opgelegd.


Politie houdt twee personen aan ivm diefstal auto.
De politie heeft op donderdag (04-11) rond 17.30 uur op Kanaal Zuid twee personen aangehouden ivm diefstal van een personenauto. Bij onderzoek bleek de auto niet gestolen te zijn maar wel voorzien van gestolen kentekenplaten. In de auto werd nog een set gestolen kentekenplaten aangetroffen alsmede een zakje met 16 pillen, vermoedelijk XTC.
De auto met inhoud werd in beslag genomen. De 37-jarige bestuurder uit Eindhoven alsmede zijn passagier, een 32-jarige vrouw uit Hongarije, werden ingesloten. De politie is een onderzoek gestart.


Politie houdt autokraker aan.

Op vrijdag (05-11) heeft de politie om 00.05 uur een 24-jarige Apeldoorner aangehouden voor een inbraak in een auto aan de Molenstraat. De man forceerde het autoportier en wilde de radio wegnemen, maar werd toen overlopen door omstanders die meteen de politie waarschuwden. De man ging er op de fiets vandoor maar... kwam even later terug en kon toen worden aangehouden door de inmiddels gearriveerde politie.


Inbraak woning.

Op donderdag (04-11) werd er tussen 08.00-09.00 uur ingebroken in een woning aan de
Jupiterlaan. De dader kwam binnen door het vernielen van een ruit van de achterdeur.
De woonkamer en de keuken werden doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een saxofoon, een laptop en een videocamera.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --