Ingezonden persbericht


|Amsterdam,                                                   |            |
|5 november 2004                                              |            |
|                                                             |            |
|getronics introduceert Performance Management oplossing      |            |
|In samenwerking met Microsoft                                |            |
Getronics introduceert vandaag 'Business Scorecard', een Performance Management oplossing die managers snel, accuraat en geautomatiseerd inzicht geeft in de prestaties van de organisatie. De nieuwe oplossing is een snelle implementatie op basis van de Microsoft Office Business Scorecard Accelerator. De oplossing is volledig web-based, waardoor prestatie-indicatoren altijd en overal toegankelijk zijn. De eerste implementaties laten zien dat een tijdsbesparing van bijna 50% te realiseren is op het verzamelen en analyseren van cruciale managementinformatie.

Getronics speelt met deze nieuwe dienst in op een groeiende marktvraag. Organisaties hebben - naast financiële rapportages - steeds meer behoefte aan instrumenten die het mogelijk maken prestaties op andere manieren te meten, waarbij vaak de Balanced Scorecard methode wordt ingezet. Recent onderzoek van het Balanced Scorecard Collaborative (BScol) van Kaplan en Norton wijst uit dat 40% van de Europese ondernemingen inmiddels gebruik maakt van de Balanced Scorecard aanpak. In de Verenigde Staten is dat percentage reeds opgelopen tot 60% (bron: Forrester, The Balanced Scorecard: An IT Perspective, 15 oktober 2004).

Door de oplossing van Getronics wordt de benodigde managementinformatie geautomatiseerd aangereikt middels scorecards waarop in één oogopslag de status van vooraf gedefinieerde Kritische Prestatie Indicatoren (KPI) is af te lezen. Ook kan er gedetailleerd worden gezocht in onderliggende gegevens en kunnen standaard rapportages automatisch worden geproduceerd en verspreid.

De Business Scorecard oplossing valt onder Enterprise Content Management (ECM), één van de zeven core solutions van Getronics. Solution Director Dan van Deursen: "Onze nieuwe service is vooral interessant voor organisaties die Corporate Performance Management hoog op de agenda hebben staan. Voordeel van onze oplossing ten opzichte van andere aanbieders is dat bedrijven geen omvangrijke business intelligence software nodig hebben; de kracht van deze oplossing ligt in de integratie van de rapportage functionaliteit met data in bestaande systemen. Dat is de reden waarom Getronics de oplossing nu zelf ook al gebruikt voor het meten van het Global Partnership Getronics/Microsoft."

Microsoft ziet Getronics als een belangrijke partner op het gebied van Balanced Scorecard. Arjan Oude Kotte, Manager Server & Tools Business Group, Microsoft Nederland, zegt hierover: "Getronics heeft een begrijpelijke Performance Management oplossing gerealiseerd op basis van de Microsoft Office Business Scorecard Accelerator en Microsoft SQL Server 2000 Reporting Services. Het resultaat is een schaalbare oplossing die een hoge mate van inzicht biedt in bedrijfsresultaten en die het genereren van accurate, betrouwbare en tijdige rapportage automatiseert. Microsoft kijkt met veel vertrouwen uit naar toekomstige, mondiale toepassingen van deze oplossing."

Getronics ondersteunt klanten in het gehele Balanced Scorecard traject; van business consultancy, projectmanagement en implementatie, tot het daaropvolgende beheer en onderhoud. Voor advies omtrent de vertaling van bedrijfsmissies en strategieën naar KPI's is Getronics de samenwerking aangegaan met daarin gespecialiseerde adviesbureaus.

Getronics Business Scorecard is volledig integreerbaar met andere Microsoft producten. Microsoft Office Business Scorecard Accelerator is gecertificeerd door het Balanced Scorecard Collaborative (BScol) van Kaplan en Norton.

Over Getronics
Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten. Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti. Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Madrid en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.