Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 november 2004


Winterswijk - Fietster raakt gewond


Bij een aanrijding op de Singelweg is donderdagmiddag rond 12.50 uur een 13 jarig meisje gewond geraakt. Het meisje fietste met een groepje over het fietspad aan de Singelweg. Het groepje fietste met zijn drieën naast elkaar. Een 27 jarige fietser uit Winterswijk wilde het groepje inhalen, maar bij het inhalen bleef hij met het stuur in de mouw van het meisje haken. Hierdoor viel het meisje. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat ze een hersenschudding had opgelopen.


Neede - Computers weggenomen


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een pand aan de Buizerdstraat. Van het pand werd een raam vernield om binnen te komen. Weggenomen werden computers en beeldschermen.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Door de politie werden donderdagmiddag twee inwoonsters uit Nijmegen aangehouden. De twee, 36 en 33 jaar oud, werden betrapt bij een winkel aan de Hamburgerstraat. Zij namen een riem ter waarde van E 12,50 weg zonder af te rekenen. Door het gegeven signalement kon de politie de vrouwen aanhouden in de buurt van de Heezepoort. De twee werden voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


Doetinchem - Vrachtwagentrailer in brand


Op de kruising Edisonstraat / Mercuriusstraat stond in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.25 uur een vrachtwagentrailer in de brand. Het vuur laaide hoog op en er was een enorme rookontwikkeling. Doordat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de trailer zat, moest de brandweer enige tijd wachten met de bluswerkzaamheden. Volgens de bevelvoerder van de brandweer is hier mogelijk sprake van brandstichting.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --