Gemeente Delft

Groeten uit Delft
De eerste kostuums zijn klaar

Wekelijks werken 60 creatieve Delftse vrouwen uit verschillende culturen onder leiding van kunstenares Guda Koster aan het textielproject 'Groeten uit Delft'. In vier groepen wordt klederdracht van over de hele wereld gemaakt uit oude kleding en lappen. Na vijf bijeenkomsten zijn de eerste kostuums al klaar.

De vrouwen werken onder andere aan een Japanse kimono, klederdrachten uit India, Mexico en Nederland. In totaal maken de deelneemsters 20 kostuums, die zij ook zelf zullen dragen. Elke vrouw wordt in klederdracht gefotografeerd en deze foto's worden verwerkt tot ansichtkaarten en gebundeld uitgeven onder de titel 'Groeten uit Delft'.

Zaterdag 29 januari presenteren de deelnemers de klederdrachten, tijdens een modeshow in D.W.O. aan de Jorisweg 2. Maar voorlopig wordt er nog druk geknipt, genaaid en geborduurd.

Groeten uit Delft maakt deel uit van 'Kunst in de Wijken', een gemeentelijk cultuurprogramma voor de Delftse wijken, waarbij kunstenaars en bewoners van de 7 wijken van Delft samen kunstprojecten tot stand brengen

Noot voor de redactie: (