Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 5 november 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Rotterdam-West en De Noordhoek ontmantelden donderdagavond hennepkwekerijen in de Heemraadstraat en op de Noorderhavenkade.
In de Heemraadstraat werden tijdens een controle, samen met medewerkers van het Interventieteam van de Deelgemeente Delfshaven, in een woning 840 planten en de groei-apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de stroom afgesloten, omdat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Een eigenaar van de kwekerij werd niet aangetroffen.
In een woning op de Noorderhavenkade werd na een waterlekkage door de politie een onderzoek ingesteld. Hier bleek een lekkage in de watervoorziening van een in de woning gevestigde hennepkwekerij de oorzaak de wateroverlast. De kwekerij, 350 planten en de groei-apparatuur, werd vervolgens ontmanteld. Ook hier werd de stroomvoorziening afgesloten wegens illegaal aftappen. Tijdens de aanwezigheid van de politiemensen in de woning verscheen de eigenaar, samen met een in Zoeterwoude wonende vriend. Beiden werden op grond van de Opiumwet aangehouden.
* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmorgen tussen één uur en kwart voor twee een alcoholcontrole op de Wilhelminakade, waarbij het verkeer dat vanaf de Erasmusbrug richting stad-uit reed werd gecontroleerd. In totaal moesten veertig automobilisten een blaastest afleggen. Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij met een slok teveel op achter het stuur zaten. Eén van hen kon, gezien de door hem genuttigde hoeveelheid alcohol, direct het rijbewijs inleveren.

* BROMFIETSCONTROLES IN KADER AANPAK SCOOTER OVERLAST (ASO)

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Rotterdam-Centrum en de Noordhoek hield donderdagmiddag en -avond bromfiets- en
-scootercontroles in het kader van Aanpak Scooter Overlast (ASO). Gecontroleerd werd op de Maasboulevard, Molenwaterweg en Blaak. Op de Maasboulevard, waar tussen twaalf uur en half vijf 86 brommers werden gecontroleerd, werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te hoge constructiesnelheid, verkeerde plaat en geen bromfietscertificaat. Tussen kwart over twee en vijf uur werden op de Molenwaterweg 28 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Hier gingen zeventien berijders op de bon voor overschrijding constructiesnelheid, geen verzekering en technische mankementen. Twee scooters werden voor nader onderzoek in beslag genomen.
Op de Blaak werd tussen half zeven en half acht 's avonds gecontroleerd. Hier werden zeven brommers en scooters aan een onderzoek onderworpen. Eén jeugdige berijder werd geverbaliseerd omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.
* VROUW BEROOFD VAN GELD
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks kwart voor drie werd in de Oudelandsestraat een 53-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar geld. Het slachtoffer werd benaderd door een man die haar vroeg of zij geld kon wisselen. Toen de vrouw in haar portemonnee keek, zette de man een mes tegen haar borst en griste de portemonnee weg. Vervolgens nam de verdachte geld weg en vluchtte in onbekende richting.

* BEWONER AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN VAN MEDEWERKER

ELEKTRICITEITSBEDRIJF
ROTTERDAM - Donderdag even na het middaguur alarmeerde een vijftigjarige medewerker van het elektriciteitsbedrijf de politie, nadat hij door een 72-jarige bewoner van de Noordpolderstraat was bedreigd en geslagen met een vuurwapen. Het slachtoffer was aan de deur gekomen om een vordering te innen. Politiemensen hielden vervolgens de bewoner aan en doorzochten op grond van de Opiumwet diens woning. In beslag genomen werden een luchtdrukpistool, boksbeugel, slagwapen, mes en een tiental lege en volle munitiepatronen. Na opgemaakt proces-verbaal werd de 72-jarige Rotterdammer in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.
* VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield donderdagmiddag omstreeks kwart voor drie op de Groene Hilledijk een 29-jarige man uit Dordrecht aan. Hij had kort daarvoor een 54-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Een personeelslid van het parkeerbedrijf, die de beroving had gezien, had de achtervolging op de man ingezet en hield hem even later staande. De verdachte werd overgedragen aan reeds gealarmeerde politiemensen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor werd ingesloten.
* ZEER ZWAAR BENEVELDE BROKKENMAKENDE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Donderdagavond even na middernacht werd op de Aveling door politiemensen een veertigjarige Rotterdammer aangehouden, gezien diens rijgedrag en flinke schade aan zijn auto. De man had kort tevoren twee slagbomen van de Spijkenisserbrug met zijn auto vernield en was zeer zwaar beneveld door alcoholgebruik. Op het politiebureau bleek dat de ademanalyse-apparatuur bleef steken op 1515 ug/l oftewel zo'n 3,5 promille. Tevens was zijn auto niet verzekerd en was ook zijn rijbewijs ongeldig verklaard. De zwaar beschadigde auto werd in beslag genomen en de man ter ontnuchtering ingesloten totdat hij deze dag kan worden gehoord.