Politie Amsterdam-Amstelland

Overval op belwinkel
5-11-2004. Donderdagavond rond halftwaalf werd een belwinkel aan de Hagedoornweg overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. De bedrijfsleider wilde de toegangsdeur van de belwinkel afsluiten toen de twee mannen naar binnen stormden. Ze bedreigden de man met een vuurwapen en eisten geld. Met hun buit; geld, belkaarten en simkaarten, verlieten ze vervolgens de winkel.

---

Achtervolging na diefstal auto

5-11-2004. In de nacht van woensdag op donderdag werden twee mannen (27 en 33 jaar) gearresteerd op verdenking van diefstal van een auto.

De twee kregen van agenten een stopteken ter hoogte van de Oude Muiderstraatweg omdat zij met 140 km/u over de snelweg hadden gereden. De auto stopte, maar toen de dienders de mannen aanspraken, gaf de bestuurder gas en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die eindigde in Amsterdam-Zuidoost.

De twee renden de bosjes in. Zij konden even later worden aangehouden. De auto bleek te zijn gestolen.

---

Grote partij illegaal vuurwerk gevonden

5-11-2004. De politie in Aalsmeer heeft in een woning 70 dozen met Chinese 100.000-klappers aangetroffen. Het gevaarlijke spul lag opgeslagen naast een CV-installatie.

De ongeveer 1000 kilo vuurwerk werd in beslag genomen, de 44-jarige hoofdbewoner werd gearresteerd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

---