Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 november 2004, no. 260

Snelle zoekmogelijkheden per stadsdeel

Nieuwe site geeft informatie over werken aan de weg

Waar wordt er aan de weg gewerkt? En waarom? Op deze en andere vragen geeft de nieuwe gemeentelijke site www.werkinuitvoering.eindhoven.nl antwoord. De site kwam onlangs in de lucht, mede naar aanleiding van de werkzaamheden voor het viaduct Meerenakkerweg.

De site geeft actuele informatie over met name de werkzaamheden aan de weg in Eindhoven. Via een simpel zoeksysteem kan per stadsdeel worden gezocht naar werkzaamheden die in opdracht van de gemeente worden verricht. Het gaat wel om activiteiten die verkeershinder opleveren of op een andere manier van invloed zijn op de woonomgeving. Het is in principe mogelijk ook andere werkzaamheden, zoals onderhoud van het openbaar groen op deze site te melden.

De site biedt een zoeksysteem per stadsdeel maar er kan ook in een alfabetisch gerangschikte lijst van werkzaamheden worden gezocht. Met pictogrammen wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld werken aan de (rij)weg of aan fietspaden. De informatie kan met fotos en kaartjes worden toegelicht. Verder biedt de site een nieuwsrubriek met persberichten over recente werkzaamheden. Voor de toekomst is de mogelijkheid ingebouwd een actuele nieuwsbrief samen te stellen voor abonnees.

Doelstelling is eenduidige en actuele informatie te geven aan bewoners over gemeentelijke activiteiten in de directe woonomgeving of stad. De site is voor een deel nog in ontwikkeling, vooral aan de inhoudelijke informatie over de verschillende projecten wordt nog gewerkt. Door samenwerking met de gemeente Tilburg kon de site voor een relatief beperkt bedrag worden gerealiseerd.

De site is rechtstreeks te vinden op
www.werkinuitvoering.eindhoven.nl. De informatie is ook te raadplegen via een banner op de homepage van deze site.

© 2004 Gemeente Eindhoven