Ingezonden persbericht


Belastingdienst geeft Mamut positief advies:

Mamut e-BTW goedgekeurd door de Belastingdienst

(Hoofddorp, 5 november 2004) De Belastingdienst heeft vandaag een positief advies afgegeven voor de wijze waarop Mamut Business Software de elektronische aangiftes voor de Omzetbelasting (OB) en de Intracommunautaire Leveringen (ICL), aanmaakt en aanlevert aan de Belastingdienst.

In het kader van de elektronische BTW-aangifte, waarbij alle ondernemingen die binnenlands belastingplichtig zijn vanaf 1 januari 2005 wettelijk verplicht zijn elektronisch aangifte te doen, heeft Mamut haar relevante producten gereed gemaakt voor de elektronische aangifte van de BTW aan de Belastingdienst.

Met Mamut Business Software kunnen de aangiftes nu eenvoudig worden aangemaakt. De nieuwe Mamut e-BTW module verzorgt de veilige verzending van de aangiftes naar de Belastingdienst. Voor de veilige verzending kan gebruik worden gemaakt van zowel het certificaat (PKI) als de pincode methode. Omdat het mogelijk blijft om de aangiftes op papier uit te draaien, kunnen alle Mamut Business Software klanten ook via het Internet rechtstreeks op de website van de Belastingdienst aangifte doen.

Om het proces voor het aanvragen van certificaten en pincode te vergemakkelijken beschikt de Mamut e-BTW module over de noodzakelijke aanvraagformulieren.

Alle Mamut klanten met een geldige service-overeenkomst zullen voor het eind van het jaar een update ontvangen welke de nieuwe Mamut e-BTW module bevat. Omdat het doen van elektronische aangiften enige voorbereiding vereist zal Mamut in de komende periode al haar klanten blijven informeren over deze nieuwe werkwijze.


---

Over Mamut
Mamut (OSE MAMUT ), opgericht in 1994, is een toonaangevende leverancier van financieel-administratieve oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen in Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-prestatie verhouding in de markt, met geïntegreerde oplossingen voor de financiële administratie, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, personeel, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 75.000 gebruikers in Europa vereenvoudigen hun dagelijkse werkdag met Mamut. Meer informatie over de onderneming en zijn producten is te vinden op www.mamut.nl.

Voor meer informatie, contact:
Kurt Swakhoven, Program Manager, Mamut, telefoon: 023 568 93 91 Dave Kroder, Business Development Manager, Mamut, telefoon: 023 - 568 93 91 / 06 - 55 88 30 31

Best Regards,
Dave Kroder
Business Development Manager, Mamut Software BV
Tel: +31 (0)23 568 93 91
Mob: +31 (0)6 55 88 30 31
Fax: +31 (0)23 568 91 11
e-mail: davek@mamut.nl
http://www.mamut.nl