Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


5 november 2004


Hulshorst - politie rolt hennepkwekerij op.


De politie heeft op vrijdagmorgen (05-11) in Hulshorst aan de Harderwijkerweg een hennepkwekerij opgerold.
In een schuur van een 52-jarige inwoner van Hulshorst werd de hennep aangetroffen.
De man verklaarde dat hij de schuur verhuurd had en niet op de hoogte was van eerdergenoemde strafbaar feit. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de politie is een onderzoek gestart.


Putten - Fietsster wonder boven wonder licht gewond


Bij een aanrijding donderdagmorgen rond 08.05 uur is een 18 jarige fietsster uit Voorthuizerstraat licht gewond geraakt. Een 56 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen wilde bij de verkeerslichten op de Garderenseweg rechtsaf slaan de Voorhuizerstraat op. Opeens zag de chauffeur dat een tegemoetkomende bestuurder met de lichten begint te seinen. De chauffeur remde meteen e nhoordeiemandschreeuwen.Bleekdatdefietsstermogelijkenkelemetersonderdevoorbumpervandevrachtwagenwasmeegesleept.Wonderbovenwonderbleekdathetmeisjealleenwatschaafwondenhadopgelopen.


Putten - Bestuurder rijdt door


Een 16 jarige bromfietser uit Ermelo werd donderdagavond rond 19.35 uur op de Beitelweg aangereden. De jongen kwam vanaf Nijkerk en reed richting Ermelo. Ter hoogte van de Beitelweg werd van achteren aangereden door een personenauto. Hierdoor viel de jongen en liep letsel op aan zijn arm. De bestuurder van de personenauto is doorgereden. Het gaat om een kleine blauwe personenauto. De politie is zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Putten - Venten zonder vergunning


Door de politie werd donderdagmiddag een 33 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man trachtte op de Groeneveltstraat huis aan huis tekeningen te verkopen. Bij navraag bleek de man niet in het bezit te zijn van een ventvergunning. De man kreeg een boete van E 40,-.


Oldebroek - Aanrijding met gewonde


Bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg is donderdagmorgen omstreeks 06.55 uur een 30 jarige bestuurster uit Elburg gewond geraakt. Een 22 jarige bestuurster uit Wezep reed over de Zuiderzeestraatweg richting Elburg. Ter hoogte van de Oude Dijk wilde zij linksaf slaan. Hierbij zag zij de uit tegenovergestelde Elburgse over het hoofd. Beide auto's draaiden om hun as, waardoor de auto van de Wezepse in de sloot belandde. De Elburgse werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Wezep - brievenbussen met vuurwerk vernield.

Op donderdag (04-11) werden rond 20.15 uur aan het Meidoornplein twee brievenbussen geheel vernield door er vuurwerk in te gooien. Eerder deze week was het ook al raak op dezelfde plaats. Op donderdag werd ter plaatse een jongen op een fiets gesignaleerd. Achterop de fiets zat een meisje. Mogelijke getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 8844.


Hattem - inbraak taxi.

Op donderdag (04-11) werd er rond 23.55 uur ingebroken in een taxi aan de Hessenweg.
De chauffeur had de afgesloten taxi even verlaten en bij terugkomst zag hij dat het navigatiesysteem VDO-Dayton uit de auto was ontvreemd. In de buurt van de auto zag hij twee mannen staan die er vandoor gingen toen ze de chauffeur zagen. Het betreft donker getinte mannen, leeftijd ongeveer 20 jaar.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 -5486052


---- --