Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man en vrouw aangehouden na vechtpartij
Publicatiedatum: 05-11-2004

Een achttienjarige vrouw uit Arnhem en een leeftijdsgenoot uit Westervoort zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij. Het duo wordt ervan verdacht een 26-jarige vrouw uit Arnhem en haar 23-jarige vriend te hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Korenmarkt. Het personeel van de zaak waarschuwde omstreeks kwart voor twee de politie nadat er ruzie in de zaak was ontstaan. Agenten stelden even later vast dat de beide slachtoffers verwondingen hadden opgelopen. Op aanwijzen van de slachtoffers en getuigen werden de beide verdachten later aangehouden. Wat de aanleiding tot de schermutseling is geweest wordt nog nader onderzocht. Door de slachtoffers is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Nijmegenaar opgepakt na autokraak

Publicatiedatum: 05-11-2004

De politie heeft donderdagochtend op de A50 bij Heteren een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak in Arnhem. Getuigen hadden omstreeks tien uur gezien dat er op een parkeerplaats bij een horecazaak aan de Amsterdamseweg werd ingebroken in een auto. Na de inbraak zou de dader zijn weggevlucht in een andere auto. Nadat de politie was gewaarschuwd zagen surveillerende agenten even later de bewuste auto stilstaan bij een benzinestation langs de A50 bij Heteren. De bestuurder bleek de 38-jarige Nijmegenaar te zijn. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. De gedupeerde eigenaar heeft later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - politie vindt gestolen auto terug na melding
Publicatiedatum: 05-11-2004

Dankzij de melding van een alerte buurtbewoner heeft de Renkumse politie donderdag een gestolen auto terugvonden. De vermoedelijke dader had echter weten te ontkomen. Omstreeks kwart voor drie zag een getuige dat er op de Kerkstraat in Renkum een auto werd neergezet, waarvan de bestuurder zich haastig uit de voeten maakte zonder de wagen af te sluiten. De getuige besloot de politie te waarschuwen die vervolgens poolshoogte kwam nemen. Agenten stelden daarbij vast dat de bewuste auto op 28 oktober was gestolen in Doetinchem. De auto is voor sporenonderzoek veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongeren aangehouden na baldadigheid en vernieling
Publicatiedatum: 05-11-2004

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag nabij de Korenmarkt in Arnhem twee jongeren aangehouden wegens ondermeer ordeverstoring en dronkenschap. Agenten werden rond twee uur gewaarschuwd voor een opstootje voor een van de horecazaken aan de Korenmarkt. Kort daarop zagen de agenten op straat enkele horecaportiers verwikkeld in een schermutseling met een jongeman, naar later bleek een zeventienjarige Doorwerther. Hij zou zich in de zaak kennelijk hebben misdragen. Bij het zien van de agenten trapte de Doorwerther een politiepaard tegen de benen. De jongen werd vervolgens aangehouden en verzette zich tegen de agenten. Een achttienjarige Arnhemmer, die ook bij het opstootje had gestaan, werd daarbij eveneens aangehouden. De Arnhemmer zou tegen een geparkeerd staande politieauto hebben getrapt. Beide jongeren zijn later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 05-11-2004

In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn donderdag op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam controleerde in Rozendaal, op diverse wegen binnen en buiten de bebouwde kom van Arnhem en in Doorwerth. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Bij een snelheidscontrole op de Schelmseweg in Rozendaal werden donderdag 65 snelheidsovertreders geflitst. De controle vond plaats tussen kwart over zeven en één uur 's middags. In dat tijdsbestek passeerden ruim 3900 bestuurders de radar.

- Op de Bakenbergseweg, binnen de bebouwde kom van Arnhem werd tussen half elf en twaalf uur op snelheid gecontroleerd. Daarbij liepen twaalf snelheidsovertreders tegen de lamp. De hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 88 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. In totaal 200 bestuurders passeerden de controle.
- Op de Johan de Wittlaan, eveneens in Arnhem, werden tussen één uur en kwart over twee 69 hardrijders op de bon geslingerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Op die weg is 50 km/u de limiet. Tijdens de controle werd van ruim 3800 bestuurders de snelheid gecontroleerd.
- Tussen drie uur en kwart over negen 's avonds werden op de Koningsweg, buiten de bebouwde kom van Arnhem 29 hardrijders onderschept. Bij een totaal aantal van 1850 passanten werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 113 km/u. Op die weg mag maximaal 80 gereden worden.

- Op de Zijpendaalseweg (binnen de bebouwde kom) in Arnhem werd tussen kwart over drie en kwart voor vijf een snelheidscontrole gehouden. Van de 259 gecontroleerde bestuurders reden er 76 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.
- Bij een controle op de Otterloseweg, buiten de bebouwde kom van Arnhem, bedroeg het aantal overtreders 15. Tussen kwart over drie en kwart over acht 's avonds waren 1400 voertuigen de radar gepasseerd.
- In totaal 119 bestuurders gingen over de schreef bij een controle op de Schelmseweg, binnen de bebouwde kom van Arnhem. Tussen vijf uur en half acht 's avonds werden daar ruim 2000 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 87 km/u, waar 50 de limiet is. De meeste overtreders (88) zaten in de categorie overschrijdingen tot 10 km/u.

- Op de Apeldoornseweg in Arnhem stopte de teller bij 57 snelheidsovertredingen. Daar werd bij een controle tussen tien voor acht en kwart over negen 's avonds van ruim 8800 voertuigen de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 84 km/u waar 50 is toegestaan. De meeste overtredingen (26) zaten in de categorie overschrijdingen t/m 10 km/u. Het aantal overschrijdingen van 10 t/m 20 km/u was echter bijna even hoog met 24 overtredingen.
- In Doorwerth werden bij een snelheidscontrole op de Utrechtseweg 27 bestuurders geflitst. Daar passeerden tussen drie uur en negen uur ruim 4900 voertuigen de controlepost. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 103 km/u.

- En bij een controle tijdens wegwerkzaamheden op de Amsterdamseweg in Arnhem werden tenslotte 538 hardrijders geflitst. De controle vond plaats tussen half vijf en half tien. In dat tijdsbestek passeerden ruim 3700 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 92 km/u, terwijl daar in verband met werkzaamheden een snelheidbeperking was opgelegd. De maximumsnelheid daar bedroeg 50 km/u.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---