ABN AMRO

Amsterdam, 5 november 2004

Ruim 4000 aanmeldingen voor digitale kluis

Ruim 4000 klanten van ABN AMRO maken, sinds de introductie op 21 oktober 2004, gebruik van de digitale kluis. De digitale kluis is een nieuwe dienst voor klanten en bedrijven die bij ABN AMRO via Internet bankieren.

De digitale kluis biedt een bewaarplaats voor waardevolle documenten, zoals scans van paspoort en rijbewijs of notariële akten en verzekeringspolissen. Ook kunnen in de digitale kluis foto's van bijvoorbeeld sieraden en antiek worden bewaard. Alleen de betrokken contracthouder(s) en eventuele gemachtigden hebben toegang tot de kluis.

"Internet bankieren bij ABN AMRO breidt zich steeds verder uit en is tegenwoordig meer dan het regelen van je bankzaken alleen. De digitale kluis past hierin en het hoge aantal aanmeldingen in de eerste twee weken laat zien dat dit nieuwe product in een behoefte bij de klant voorziet. Kortom, een waardevolle toevoeging van de vele mogelijkheden die het Internet bankieren biedt," aldus Paskal van Lomm, bij ABN AMRO verantwoordelijk voor Internet Bankieren.

Bij de introductie van ABN AMRO Internet Bankieren bestonden de mogelijkheden met name uit het doen van diverse binnenlandse betalingen en het plaatsen van effectenorders. Inmiddels zijn de toepassingen verveelvoudigd en is de dienstverlening gebruikersvriendelijker geworden. Voorbeelden van recent toegevoegde mogelijkheden zijn: betalingen doen naar het buitenland, Internet Bankieren in het Engels en ­ zeer recentelijk - online beleggen in opties op de Amerikaanse beurzen.

Voor meer informatie www.abnamro.nl/digitalekluis

Persvragen: 020-6288900


---- --