LIJST PIM FORTUYN

LPF stelt vragen over vermeende religieuze moorden

De Lijst Pim Fortuyn heeft via schriftelijke vragen om meer duidelijkheid gevraagd ten aanzien van twee religieuze moorden die, voorafgaand aan de moord op Van Gogh, in Nederland zouden zijn gepleegd. Dat meldt dagblad De Telegraaf vandaag. De twee moorden zouden veel overeenkomsten vertonen met die op Van Gogh.

Vragen van het lid Eerdmans(LPF) aan de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over twee mogelijk religieus geinspireerde moorden die in Nederland zouden hebben plaatsgevonden (Ingezonden 5 november 2004)


1.
Bent u bekend met het bericht in de Telegraaf van vrijdag 5 november 2004 waarin melding wordt gemaakt van twee eerdere moorden in Nederland waarbij, net als bij de moord op de heer Van Gogh, een brief met een religieuze tekst op het slachtoffer werd achtergelaten?


2.
Zijn deze berichten juist?


3.
Zo ja, kunt u aangeven wanneer en hoe deze moorden hebben plaatsgevonden?


4.
Zo ja, zijn voor deze moorden verdachten aangehouden en vervolgd?


5.
Zo ja, kunt u aangeven of het hier inderdaad om religieus geïnspireerde moorden ging en indien dit het geval is, waarom dit feit door Justitie geheim is gehouden?


6.
Zo ja, kunt u aangeven welke teksten er op de lichamen van de slachtoffers zijn achtergelaten?


7.
Zo ja, kunt u aangeven of informatie over deze moorden bekend is geworden bij de AIVD? Indien dit niet het geval is geweest, waarom niet?


8.
Zo ja, kunt u aangeven of deze informatie is meegenomen in de beoordeling of critici van de Islam beveiligd moesten worden?


9.
Kunt u deze vragen voor dinsdag 9 november 2004 beantwoorden?

De Telegraaf, 05 november 2004