Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - twee aanhoudingen na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 05-11-2004

De Zevenaarse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee aanhoudingen verricht na meldingen van huiselijk geweld. Rond half één werden agenten door buurtbewoners geroepen bij een huiselijke twist. Bij aankomst zagen de agenten een man de woning uitlopen, daarbij kennelijk achterna gezeten door een vrouw. De agenten kwamen tussenbeiden en hielden later op aanwijzen van de man de vrouw, een 34-jarige Zevenaarse, aan. Volgens de man zou de vrouw hem geslagen hebben met een föhn. De man had zich hierop ingesloten in een kamer, waarop de vrouw volgens zijn zeggen getracht had de deur te openen met een mes en een hamer. Vervolgens zou de man naar buiten zijn gevlucht waar op dat moment de agenten aankwamen. De vrouw is later na verhoor met een dagvaarding vrijgelaten. Later in de nacht brak er op een ander adres ruzie uit tussen een Zevenaars stel. Daarbij werd een 44-jarige man uit Zevenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 51-jarige vriendin te hebben bedreigd naar aanleiding van een onderlinge ruzie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Groessen - dronken bromfietser van de weg geraakt
Publicatiedatum: 05-11-2004

De politie heeft donderdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige bromfietser uit Groessen. De man was op de Kerkakkers in beschonken toestand van de weg geraakt en gevallen. Een passant, die de Groessenaar had aangetroffen, waarschuwde de politie. De man bleek als gevolg van zijn val geen noemenswaardig letsel te hebben opgelopen. Maar agenten roken wel alcohol bij de Groessenaar en hielden hem aan. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 2,16. Dat is ruim vier maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Groessenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 05-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op drie plaatsen in Elst snelheidscontroles gehouden. Tussen half acht en half tien werd gecontroleerd op de Rijksweg Noord in Elst, ter hoogte van de wegwerkzaamheden. Van de 300 gecontroleerde passanten reden er vier te hard. Tussen half acht en elf werd gecontroleerd op de Aamsestraat. Ruim 1500 passanten werden op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 40 te hard. Bij een controle op de 1e Weteringsewal werden tussen half negen en tien uur geen ruim 900 voertuigen op snelheid gecontroleerd. De controle leverde echter geen hardrijders op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden