Persberichten 5 november 2004

's-Hertogenbosch 05-11-2004

JEUGDIGE DIEVEGGES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - Dondermiddag werd een 14-jarige dievegge uit Waalwijk door medewerkers van Stadstoezicht aangehouden op het Lombardje in s-Hertogenbosch. Zij had kort daarvoor goederen gestolen in een winkel aan Achter het Stadhuis. Toen zij was overgebracht naar het hoofdbureau meldden zich daar nog twee jongedames een 16-jarige uit Kaatsheuvel en 14-jarige uit Waalwijk- die bekenden medepleger te zijn van de diefstal. Hierop werden ook zij aangehouden. Na verhoor zijn zij heengezonden. Ze zijn doorverwezen naar HALT.

CONTROLES VERKEER

Rosmalen Tijdens een verkeerscontrole op de Empelseweg in Rosmalen heeft de politie donderdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur tien automobilisten bekeurd vanwege te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur.

s-Hertogenbosch Tijdens een verkeerscontrole op de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch donderdagavond heeft de politie vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een 20-jarige Bosschenaar werd bekeurd omdat hij te hard reed en een stopteken negeerde. De man werd na doorrijding aan de kant gezet op het Stationsplein en kon vertrekken met een bekeuring van 90 euro.

Heusden/Drunen De politie heeft donderdagavond bij controles aan de Grotestraat in Drunen en de Kasteellaan in Heusden 30 personen verbaliseerd vanwege het niet voeren van de juiste verlichting. Ook ontvingen dertien personen een bekeuring voor diverse uiteenlopende feiten zoals het niet dragen van de gordel, fout parkeren, negeren van rijrichting en het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs.

AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Hinthamerstraat in s-Hertrogenbosch twee 21-jarige mannen aangehouden uit Vorden en Warnsveld. De mannen hadden kort daarvoor in de winkelstraat enkele winkelruiten en een rolluik vernield. De mannen zijn na verhoor heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR WONINGDIEFSTAL

Engelen De politie heeft rond middernacht in het park nabij de Graaf van Solmsweg in Engelen twee 20-jarige inwoners van s-Hertogenbosch aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Graaf van Solmsweg. Zij konden worden aangehouden dankzij een getuigenverklaring.

OVERTREDING OPIUMWET

s-Hertogenbosch Tijdens een drugsactie op het Stationsplein in s-Hertogenbosch heeft de politie een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. De man had kort daarvoor enkele bolletjes harddrugs weggegooid. Deze werden door de politie in beslaggenomen.

AANRIJDING LETSEL

's-Hertogenbosch - Bij een aanrijding op de Hugo de Grootlaan te Den Bosch op 5 november 2004 omstreeks 12.20 uur is een 50 jarige motorrijder uit Boxtel licht gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 48 jarige automobilist uit Goutum, toen deze linksaf wilde slaan.

SNORFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

DEN DUNGEN Bij een aanrijding op de Poeldonksedijk in Den Dungen is donderdagmiddag een 63-jarige inwoner van die plaats gewond geraakt. De man reed op een snorfiets vanuit de richting van de Dungense Brug en wilde Hooidonkstraat inrijden. Hij kwam ten val nadat hij in contact kwam met een auto die werd bestuurd door een 66-jarige inwoonster van Den Dungen. Deze vrouw kwam uit de richting van de Hooidonkstraat, wilde de nogal onoverzichtelijke kruising oversteken en heeft daarbij vermoedelijk de man over het hoofd gezien. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

VERKEERSCONTROLES

Schijndel Bij verkeerscontroles op de Boschweg en Steeg in Schijndel heeft de politie donderdagavond zeven automobilisten bekeurd omdat ze een gesloten verklaring negeerden. Verder werd twee bestuurders bekeurd: een voor het niet dragen van de gordel en een vanwege het niet dragen van de helm.

Bij controles op de Avantilaan en Putsteeg werden vier fietsers bekeurd omdat ze geen fietsverlichting voerden.

Sint-Oedenrode Bij verkeerscontroles op de Ollandseweg en Frederikstraat in Sint-Oedenrode en de Burgakker en Bosscheweg in Boxtel heeft de politie donderdagavond extra gelet op de fietsverlichting. In totaal signaleerde zij drie fietsers die geen verlichting droegen. Verder constateerde zij onder meer dat er fout werd geparkeerd en dat een bestuurder een rijverbod negeerde. Betrokken werden hiervoor bekeurd.

GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Boxtel Net na middernacht is een 26-jarige vrouw uit Boxtel zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising Boxtelseweg/Gestelseweg ter hoogte van de afslag naar de A2. Zij zat als inzittende in een auto die werd bestuurd door een 34-jarige Boxtelnaar. De man raakte ter hoogte van de kruising de controle kwijt over de auto waarop deze tegen een verkeerslicht botste. Ook hij raakte gewond. Beide personen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

JEUGDIGE WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

Uden Door tussenkomst van een burger heeft de politie donderdagmiddag een 15-jarige winkeldievegge uit Boekel aangehouden op het Brabantplein in Uden. De vrouw had kort daarvoor in een winkel in diezelfde straat een truitje ter waarde van 69,95 euro gestolen. Zij is na verhoor heengezonden en doorverwezen naar HALT.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Uden De politie heeft donderdagavond in een schuur aan de Ringbaan-Noord in Uden een hennepkwekerij ontdekt met 165 planten. Verder werd softdrugs aangetroffen. Het materiaal ten behoeve van de kwekerij is inbeslaggenomen danwel onklaar gemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Veghel De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige bestuurder uit Helmond aangehouden. De man reed in een auto terwijl hij te veel alcohol had genuttigd. Hierop werd hij bekeurd. Tevens bleek de APK van de auto verlopen; ook hiervoor werd hij bekeurd.

GEWELD MET LETSEL/BEZIT VUURWAPEN

Veghel De politie heeft donderdagavond aan de Edelweisstraat in Veghel een 18-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. De vrouw zou een 17-jarige man uit Veghel op zijn neus hebben geslagen. Tijdens het verhoor van de vrouw op het bureau bleek de man in bezit van een wapen. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet wapens en munitie. Het wapen is inbeslaggenomen. De vrouw werd na het verhoor heengezonden; de man is vrijdagochtend heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE

Uden - In verband met werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe A50 op het traject Uden - Oss is een snelheidsbeperking van 50 km. ingesteld. Inmiddels is gebleken dat het verkeer aanmerkelijk sneller rijdt, terwijl ze slechts de minimale wegbreedte ter beschikking heeft. Dit heeft al geleid tot gevaarlijke situaties en ongevallen.

De politie zal daarom de komende tijd intensief op dit 50 km traject gaan controleren op de naleving van de maximale toegestane snelheid van 50 km.

De boete van een snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden is het dubbele van de normale boete!!

OPENSTAANDE SCHULD

Oss - Een 23 jarige bromfietser uit Oss bleek tijdens een controle op de Kruisstraat te Oss op 4 november 2004 omstreeks 17.05 uur nog verschillende geldboetes van in totaal 3200 te hebben openstaan of 24 werken hechtenis. De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 19 jarige automobilist uit Oss is op 5 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.55 uur op de Sweelinckstraat te Oss.

AANRIJDING LETSEL

Oss - Bij een aanrijding op de Macharenseweg - Rusheuvelstraat te Oss op 5 november 2004 omstreeks 08.50 uur is een 34 jarige fietser uit Puiflijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 35 jarige automobiliste uit Oss.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss - In verband met werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe A50 op het traject Uden - Oss is een snelheidsbeperking van 50 km. ingesteld. Inmiddels is gebleken dat het verkeer aanmerkelijk sneller rijdt, terwijl ze slechts de minimale wegbreedte ter beschikking heeft. Dit heeft al geleid tot gevaarlijke situaties en ongevallen.

De politie zal daarom de komende tijd intensief op dit 50 km traject gaan controleren op de naleving van de maximale toegestane snelheid van 50 km.

De boete van een snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden is het dubbele van de normale boete!!

HUISELIJK GEWELD

Mill Donderdagavond heeft de politie een 25-jarige man uit Mill aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN INZAKE WINKELDIEFSTAL

Boxmeer Door tussenkomst van een burger heeft de politie donderdagmiddag drie mannen (19 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, 21 en 22 jaar uit Boxmeer) aangehouden op verdenking van diefstal van kleding uit een winkel op de Steenstraat in Boxmeer. De mannen werden betrapt door een burger terwijl ze kledinglabels losknipten. Ze vluchtten vervolgens de winkel uit en werden even later door de politie aangehouden op de Van Sasse van Ijsselstraat ter hoogte van het kantoor van de Gelderlander. De mannen zijn ingesloten.

JONGE VROUW LASTIG GEVALLEN POLITIE ZOEKT GETUIGEN

Escharen Op dinsdagavond rond 18.00 uur is een 14-jarig meisje uit Grave ter hoogte van een steenbedrijf op de Graafsedijk lastig gevallen. Het meisje fietste van de Spechtenweg de Graafsedijk op toen een man uit de bosjes kwam en midden op de weg ging staan. Vervolgens werd zij door hem betast. Toen er een auto kwam aangereden, verdween de man weer de bosjes in. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Zij roept getuigen op zich te melden bij de politie in Cuijk. Zij zijn bereikbaar via 0900-8844.

AANRIJDING LETSEL

Cuijk - Bij een aanrijding op de Kruisdistel te Cuijk op 5 november 2004 omstreeks 12.15 uur is een 11 jarig meisje uit Cuijk licht gewond geraakt. Het slachtoffer hield in een bocht met haar fiets niet voldoende rechts en kwam in botsing met een 49 jarige automobilist uit Cuijk. Bij het slachtoffer zat een 9 jarig meisje achter op de fiets. Ze raakte niet gewond.