Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 05-11-2004

Bromfietser gewond
RODEN Een 17-jarig meisje uit Matsloot is donderdagmorgen met haar bromfiets onderuit gegaan op de Kanaalstraat. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende vrachtauto remde. Doordat ze plotseling remde op het gladde wegdek kwam ze ten val. Het ambulancepersoneel heeft assistentie verleend. Het is nog onbekend welk letsel zij heeft opgelopen.

Honderden kilos aluminium gestolen
HOOGEVEEN Een 50-jarige man uit Emmen deed vrijdagmorgen aangifte van diefstal en vernieling. Vanaf een bedrijventerrein aan de Fokkerstraat is vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag aluminium weggenomen. Door het hek te vernielen wisten onbekenden op het terrein te komen. Het gaat om enkele honderden kilos aan aluminium. Het schadebedrag wordt geschat op enkele honderden euros. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 bij de politie in Hoogeveen.

Auto te water
HUIS TER HEIDE Een 33-jarige man uit Groningen is vrijdag vroeg in de ochtend met zijn auto in de Kolonievaart beland. Hoe de man in de sloot is terechtgekomen, is nog onduidelijk. Het Bureau Technische Verkeers Ondersteuning heeft een sporenonderzoek verricht. De bestuurder is onderkoeld en met schouderklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis (nog onbekend welk ziekenhuis). De brandweer heeft meegeholpen om het voertuig weer op het droge te krijgen.

Baby naar ziekenhuis als gevolg van botsing
HOOGEVEEN Een 34-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte vrijdagmorgen betrokken bij een verkeersongeval. Zij reed op de Voltastraat en wilde op de kruising rechtdoor, maar verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 32-jarige bestuurster uit Ruinen. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw uit Hoogeveen vervoerde haar paar maanden oude baby op de achterbank. Deze zat wel in een kinderstoel, maar de stoel zat niet vast op de achterbank. Door de botsing kwam de baby met de stoel tussen de achterbank en de voorstoel terecht. De baby is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het Bethesda ziekenhuis. De toestand van de baby lijkt vooralsnog mee te vallen. Beiden autos zijn afgesleept.

Winkeldief aangehouden
COEVORDEN Een 77-jarige man uit Coevorden is vrijdagmorgen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij werd betrapt bij een supermarkt aan de Spoorhavenstraat. Daar had de verdachte een doos bonbons van 4,44 weggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is s middags weer heengezonden.

Eigenaren van gestolen fietsen gezocht
ROLDE De politie van Groningen heeft vrijdagmorgen verklaringen opgenomen van twee verdachten, een15-jarige en 16-jarige jongen uit Hoogeveen. Donderdagavond hebben beide jongens in Rolde twee fietsen, die niet op slot stonden, gestolen. Beiden zijn via Rolde op de fiets naar Winschoten gegaan naar de vader van één van hen. De vader was het niet eens met de diefstal en heeft de fietsen vervolgens bij de politie in Winschoten afgeleverd. De politie is op zoek naar de eigenaren van de fietsen. De eerste fiets, een zogenaamde omafiets, stond bij een bushokje, net als je Rolde binnenkomt vanaf de snelweg. Een eindje verderop werd een groene damesfiets weggenomen. Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met bureau Gieten via 0900-8844.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.