Gemeente Tilburg

GO 04206

Datum
5 november 2004

Beheerplan Kromhoutpark vastgesteld

Bamboe jaarlijks terugsnoeien tot 1 meter hoogte

Op 6 april 2004 is een bewonersavond gehouden over het concept-beheerplan voor het Kromhoutpark. In een bewonersbrief van mei van dit jaar heeft u een tussenbericht ontvangen over de maatregelen die in het park zijn genomen naar aanleiding van deze avond.

Maatregelen beheerplan

Inmiddels zijn alle reacties verwerkt in het beheerplan voor het Kromhoutpark. Dit beheerplan is vastgesteld door het college. Hierin wordt ingegaan op de verschillende beheeraspecten, te weten: Overlast fietsers/scooters: frequent toezicht door politie. Loslopende honden en hondenpoep: dagelijkse controle door de reinigingspolitie en incidenteel een extra actie. Jongerenoverlast: afdakjes boven de trapjes zijn verwijderd, hiernaast inzet politie en jongerenwerk. Zwerfvuil en illegale stortingen: pilot project zwerfvuil. Verlichting: wordt op de reguliere wijze onderhouden (zowel door oude lampen tijdig te vervangen (preventief) als door kapotte verlichting te vervangen.). Onderhoud/beheer van het park: inzet parkbeheerder en daarnaast onderhoudsprogramma.

Daarbij merkt het college nadrukkelijk op dat er naast politie-inzet ook sociale controle door omwonenden, opvoeding door ouders en dergelijke nodig is om de overlast aan te pakken. De politie kan immers niet 24 uur per dag in het park aanwezig zijn.

Aanpak bamboe

Hiernaast is de kwestie van het bamboe nadrukkelijk door het college heroverwogen. Alle argumenten afwegend heeft het college besloten om voortaan het bamboe ieder jaar aan alle zijden terug te snoeien tot 1 meter hoogte. Dit snoeien zal telkens in het voorjaar gebeuren.

Bij de vorige bewonersavond hebben bewoners nadrukkelijk verzocht dat wethouder Els Aarts het uiteindelijke standpunt van de gemeente aan bewoners meedeelt. Daarom nodigen wij u hierbij uit voor een toelichting door wethouder Aarts op donderdag 11 november aanstaande om 19.00 uur in wijkcentrum de Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156, 5025 LK in Tilburg.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van deze bewonersbrief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van gebiedsteam Oude Stad, mevrouw Reinou Kieboom, te bereiken via telefoonnummer 542 86 08.

---- --