Gemeente Amsterdam

Hip Hop voor veertigers
5 november 2004 - Djoe Lan Tan

Studio West is gestart met het project de Multiculturele Buurt. Het project speelt zich af in Amsterdam West: Slotervaart, Geuzenveld, Bos en Lommer, Osdorp, de Aker, de Baarsjes en Slotermeer. Voor een Hip Hop project voor 40+ is de studio op zoek naar enthousiaste mensen!

Het thema van het project is Beeldvorming, generatieverschillen en cultuurverschillen. Ontmoeting, confrontatie en leren van elkaar staan centraal. In totaal zijn er zes deelprojecten met allen een eigen thema. Elk deelproject maakt een film over een thema en organiseert rondom dat thema een aantal activiteiten. Het project zal op allerlei manieren groepen elkaar laten ontmoeten en samenwerken. De jongeren interviewen ouderen, ouderen interviewen jongeren, jong en oud maken samen een dansvoorstelling. In een buurtsoap zullen alle perikelen, avonturen en ergernissen voorbij komen waar bewoners in Amsterdam West mee te maken hebben.

Een van deze deelprojecten zal gaan over jongerencultuur versus ouderen. We willen ouderen (40+) in aanraking laten komen met de Hip Hop / rap cultuur waar ze weinig van af weten. De activiteiten die we organiseren zijn:

* Workshop Hip Hop geschiedenis

* Workshop Rap(muziek)

* DJ-workshop

* Daarnaast wordt er een film maken over dit project.

Voor deze activiteiten en film is de studio op zoek naar 40-plussers die het leuk vinden om nou eindelijk iets te weten te komen over Jongeren en Hip Hop:voor informatie 020-4107701. Er zijn geen kosten aan verbonden.

© Gemeente Amsterdam