Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 5 november 2004

Provincie Groningen 05-11-2004 -

Groningen: politie bevrijdt 17-jarig meisje
De politie heeft woensdagavond in een woning in Assen een 17-jarig meisje uit Oost-Groningen bevrijd die daar tegen haar wil naar toe was gebracht vanuit Groningen. Vier mannen, allen met een Armeense achtergrond, zijn aangehouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat het meisje, die tevens een Armeense achtergrond had, vermoedelijk was meegenomen om te huwen met een van de verdachten. De politie was er op tijd bij. Niet uitgesloten moet worden, dat het meisje op een later tijdstip zou zijn overgebracht naar het buitenland.

Woensdag 3 november 2004 tegen het eind van de middag werd het 17-jarig meisje, dat in Groningen naar school gaat en ook een Armeense achtergrond heeft, op de Folkingestraat in een auto getrokken onder het oog van een aantal getuigen. Ze gaf duidelijk aan dat ze dat niet wilde en riep om hulp. De auto verdween echter met grote snelheid richting het Gedempte Zuiderdiep. De gewaarschuwde politie vond op de plek waar het gebeurd was een tasje waarin onder meer
identiteitspapieren van het meisje zaten. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. Aan de hand van de informatie ontstond al vrij snel een beeld van de verdachten en het slachtoffer. Het onderzoek richtte zich vervolgens op de woning van een van de betrokkenen, een 24-jarige inwoner van Assen, waar de gebruikte auto geparkeerd stond. Vrij snel nadat de politie zich had geposteerd verliet de bewoner met een 20-jarige kennis, verblijvende in het AZC in Winsum, de woning. Ze stapten in de betreffende auto en wilden juist wegrijden. Daarop werden ze aangehouden. Onmiddellijk hierna werd de betreffende woning doorzocht. Daar werd het meisje in een kamer gevonden terwijl ze werd bewaakt door een 19-jarige persoon, die verblijft in een AZC in Groningen. Hij werd aangehouden samen met een 20-jarige man afkomstig uit het AZC in Bellingwolde, die zich eveneens in de woning bevond. Het meisje, dat ongedeerd was, werd in de loop van de avond door politie overgebracht naar haar ouders. De verdachten zijn voorlopig ingesloten.

Stadskanaal: meisje mishandeld door jongens; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een vervelend incident dat woensdagmiddag 3 november plaatsvond op de Poststraat in Stadskanaal vlakbij de brug de Geleklap. Omstreeks twintig over twee die middag werd een 13-jarige meisje uit Stadskanaal van de fiets geschopt door vier of vijf jongens van 15 tot 18 jaar. Ze reden het meisje achterop en belaagden haar door ernaast te gaan fietsen en haar uit te schelden. Op een gegeven moment wordt er tegen haar aangeschopt en tegen de fiets. Daardoor blokkeerde het voorwiel waardoor ze kwam te vallen. Ze liep daardoor hoofdwonden op en enkele kneuzingen aan het gezicht. De jongens lieten het meisje liggen en fietsten vervolgens door. Het meisje dat op eigen kracht naar huis kon fietsen, heeft inmiddels aangifte gedaan. Mensen die iets weten over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal te bereiken onder 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: shovelbestuurder onder invloed
De politie heeft vrijdagmorgen op de Sontweg in Groningen een 45-jarige shovelbestuurder bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 0.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren opgelegd. Tevens kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden met de laadbak omlaag terwijl daar scherpe punten aan zaten. Dit zou ernstig letsel kunnen veroorzaken bij een botsing.

er volgen nog enkele kleine berichten voor 17.30 uur