Time : 3:56:13 PM
Date : Friday, November 05, 2004
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Persuitnodiging: PPS-project Luchthaven Deurne

PERSUITNODIGING van de Vlaamse ministers
DIRK VAN MECHELEN, Vlaams minister van Financiën en Begroting en
KRIS PEETERS, Vlaams minister van Openbare Werken

BETREFT: PPS-project Luchthaven Deurne

Naast de inbreng van de Vlaamse regering, de GOM Antwerpen, het Gemeentelijk Havenbedrijf en de Hoge Raad voor Diamant, wordt ook een privé-partner aangezocht om te participeren in de uitbouw van de zakenluchthaven in Deurne. Na onderhandelingen in de maand juni van dit jaar, stelden drie consortia zich op 20 september officieel kandidaat voor deelname aan het PPS-project (Publiek Private Samenwerking). Vervolgens werden op 6 oktober de aangepaste voorstellen in detail geëvalueerd.

Komende dinsdag vindt in de gebouwen van de PMV opnieuw een overleg plaats tussen het Vlaamse Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse ministers Dirk Van Mechelen en Kris Peeters, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, de GOM Antwerpen en de Hoge Raad voor Diamant, teneinde een principiële keuze te maken voor één kandidaat met wie vervolgens de finale onderhandelingen zullen gevoerd worden.

Volgend op deze beslissing zal ook de pers geïnformeerd worden over de stand van zaken in dit dossier. Dit persmoment vindt plaats op dinsdag a.s. 9 november omstreeks 10u30 in de gebouwen van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen nv, Hooikaai 55 in Brussel.

Voor meer info:
Persdienst Vlaams minister Dirk Van Mechelen: 02/552.67.35 Persdienst Vlaams minister Kris Peeters: 02/552.66.44 ParticipatieMaatschappij Vlaanderen: 02/229.52.30

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via faxnummer 02/229 52 31 of via e-mail: werner.decrem@pmvlaanderen.be door naam en persorgaan op te geven.
Indien u niet aanwezig kan zijn, maar wel de persmap wenst te ontvangen, gelieve dan via bovenvermelde kanalen adres en/of faxnummer en/of e-mailadres door te geven.