Gemeente Rotterdam

Nr.145

05 november 2004

Burgemeesterssluiting voor koffiehuis Girona

Vandaag is koffiehuis Girona aan de Wapenstraat op last van de burgemeester voor zes maanden gesloten. Dit komt omdat de politie heeft geconstateerd dat er softdrugs werden verkocht. Coffeeshop De Vriendschap, ook gevestigd in de Wapenstraat, heeft een officiële waarschuwing gekregen.

Tijdens een horecacontrole zijn beide panden bezocht door onder meer ambtenaren van de deelgemeente Feijenoord en de politie. Toen bleek dat in koffiehuis Girona softdrugs werden verhandeld. Aangezien een koffiehuis geen softdrugs mag verkopen, is er direct een procedure tot burgemeestersluiting gestart. Een coffeeshop in de omgeving, de Vriendschap, heeft een waarschuwing van de burgemeester gekregen omdat de maximum handelsvoorraad werd overschreden.

De sluiting van Girona en de waarschuwing voor De Vriendschap komen vlak na de bewonersavond, die de deelgemeente Feijenoord had georganiseerd na het schietincident in de Slaghekstraat. Voorzitter van de deelgemeente Feijenoord, Wim Straasheijm, gaf die avond aan dat de sluiting in voorbereiding was. "Het is een goed signaal naar de bewoners dat overtredingen niet geaccepteerd worden en dat we ook actie ondernemen. Ik roep alle bewoners in de deelgemeente Feijenoord op om alle vormen van overlast te melden bij het Meldpunt Overlast van de deelgemeente Feijenoord. Met die meldingen kunnen wij stappen ondernemen."

noot voor de redactie/