Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 5 november 2004

(

Leiden Verdachte van poging beroving aangehouden
De politie heeft vrijdag 5 november omstreeks 10.30 uur een 30-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging beroving van een 32-jarige plaatsgenoot. Deze laatste werd eerder de morgen op de Hooigracht door een man aangesproken en bedreigd met een steekvoorwerp. De man eiste geld, maar de plaatsgenoot sloeg het voorwerp uit zijn handen waarna de man er vandoor ging. De Leidenaar heeft vervolgens de man gevolgd tot op het station waar hij in een trein stapte. De inmiddels ingeseinde politie heeft het signalement doorgegeven aan de spoorwegpolitie op Schiphol. Daar werd de verdachte aangehouden.

Alphen aan den Rijn Verkoop van beveiligingssysteem
Bij de politie zijn vrijdag 5 november meer meldingen gedaan van verkoop aan deur van een beveiligingssysteem. Eerder deze week vertrouwde een bewoonster een verkoper niet die zich voorstelde als medewerker van een energiebedrijf, maar zich niet kon legitimeren. Naar aanleiding van deze meldingen heeft de politie contact gehad met het energiebedrijf. Deze heeft laten weten dat er wel degelijk verkopers namens hen actief zijn. Eerder werd aan de bewoonster per abuis een ontkennend antwoord gegeven.


Woubrugge Rijbewijzen inleveren

Twee automobilisten die onlangs hun rijbewijs hebben gehaald moesten vannacht deze aan politieagenten overhandigen. Agenten zagen vrijdag 5 november omstreeks 01.00 uur twee auto's met grote snelheid over de Provincialeweg N207 richting Alphen aan den Rijn rijden. Bij onderzoek bleek dat ze tijdens hun rit de maximumsnelheid van 143 km/u. bereikten, op een weggedeelte waar het maximum van 50 geldt. Bij onderzoek bleek dat de eerste bestuurder, een 19 jarige Alphenaar, sinds februari zijn rijbewijs had. Dit was de tweede maal dat zijn rijbewijs ingevorderd werd in verband met snelheidsovertredingen. De andere automobilist, een 18 jarige Alphenaar had donderdag 4 november juist zijn rijbewijs behaald. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren. Beiden krijgen proces-verbaal.

Gouda Verkeersongeval
Vrijdag 5 november omstreeks 12.15 uur vond op de Markt een verkeersongeval plaats. Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur reed op de Markt tijdens het wegrijden een 57-jarige voetgangster uit Gouda aan. De vrouw werd in de rug geraakt waarna ze ten val kwam. De vrouw werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Bergambacht Controle snelheid
De politie heeft op donderdag 4 november van 16.30 tot 18.00 uur met behulp van een laser een snelheidscontrole gehouden op de Lekdijk-West. Er werden vijf processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --