GENWORTH FINANCIAL LTD

Genworth Financials verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in betaalbescherming is nu volledig geïntegreerd

LONDEN, November 5/PRNewswire/ -- Genworth Financial (NYSE: GNW) heeft vandaag aangekondigd dat zij de vereiste processen heeft voltooid voor de volledige integratie van de Europese betaalbeschermingverzekeringsmaatschappij, voorheen bekend als GE Financial Insurance. (1)

Eerder dit jaar heeft Genworth Financial Inc. een registratie op formulier S-1 ingediend bij de US Securities and Exchange Commission voor de beursintroductie. GE heeft praktisch al zijn levens- en hypotheekverzekeringsmaatschappijen in de VS overgedragen aan Genworth, waaronder de internationale
hypotheekverzekeringsmaatschappij en de Europese betaalbeschermingverzekeringsmaatschappij.

Genworth onderscheidt zich als grootste IPO in het jaar 2004 in de VS en heeft in mei al US$ 2,83 miljard bijeengebracht. Genworth begon als nieuw bedrijf met US$ 10 miljard aan opbrengsten en US$ 100 miljard aan activa (VS), een sterke positie en marktleiderschap in verschillende industriesegmenten, inclusief zorgverzekeringen voor de lange termijn en annuïteiten in de VS, wereldwijde hypotheekverzekeringen en betaalbeschermingverzekeringen in Europa.

Bill Goings, voorzitter en algemeen directeur van Genworths betaalbeschermingverzekeringsmaatschappij, voorheen GE Financial Insurance, zei: 'De voltooïing van dit proces en onze toekomst als Genworth opent nieuwe wegen voor betaalbeschermingverzekeraars. Als zelfstandige naamloze vennootschap kan Genworth haar eigen strategie nastreven volledig los van GE en met directe toegang tot de kapitaalmarkten om zo haar bedrijfsinitiatieven te financieren.'

De veranderingen hebben geen gevolgen voor bestaande overeenkomsten tussen bedrijven en de
betaalbeschermingverzekeringsmaatschappij of voor de manier waarop deze overeenkomsten worden uitgevoerd.

Over Genworth Financial

Genworth Financial is een toonaangevende verzekeringsmaatschappij die voorziet in levensstijlbescherming, pensioenverzekeringen en investerings- en hypotheekverzekeringen aan meer dan 15 miljoen klanten en zij heeft kantoren in meer dan 20 landen, waaronder Australië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Ierland, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Genworth is een belangrijke leverancier van betaalbescherming- en hypotheekverzekeringen in Europa. De producten worden geleverd via financiële instellingen die deze bescherming bieden in combinatie met leningen en andere kredieten die zij aan hun klanten verkopen of als onafhankelijk product.

(1) De vereiste processen voor de integratie van de betaalbeschermingsverzekeringsmaatschappij in Frankrijk worden naar verwachting aan het einde van het jaar voltooid.

Source: Genworth Financial Ltd

Contactpersoon media: Michael van Pamelan +31-20-503-2552


05 nov 04 17:42