Fortis Bank

Ronnie Richardson neemt ontslag als voorzitter van het Directiecomité van Fortis Bank Polska

Ronnie Richardson, voorzitter van Fortis Bank Polska, heeft de Raad van Bestuur van Fortis Bank Polska medegedeeld dat hij zijn functie neerlegt per 31 januari 2005.

Ronnie Richardson: "De beslissing om weg te gaan bij Fortis na een dienstverband van zo'n dertig jaar was niet makkelijk. Samen met fantastische collega's heb ik aan de ontwikkeling van het bedrijf mogen werken. Ik kijk met bijzonder veel voldoening terug op deze periode en wens hen en Fortis het allerbeste voor de toekomst."

Luc Delvaux, voorzitter van de Supervisory Board van Fortis Bank Polska, voegde toe: "Wij vinden het erg jammer dat Ronnie Richardson in deze fase van groei de Bank verlaat en willen hem graag bedanken voor alles wat hij heeft gerealiseerd. Wij wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe werkkring."

De Raad van Bestuur zal binnenkort een opvolger benoemen.

Fortis Bank in Poland
Fortis Bank Polska heeft 33 vestigingen in Polen. Deze 21 kantoren, zes deelkantoren en zes business centres zijn gevestigd in de belangrijkste steden en ontplooien activiteiten op het gebied van Retail Banking, Commercial Banking en Global Markets. Bij Fortis Bank Polska zijn circa 850 FTE's werkzaam.

Fortis
Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 25,8 miljard (31/10/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 38
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20