Ingezonden persbericht


Masterclass flamencodans door Belén Fernández

In samenwerking met het World Music Centre Rotterdam organiseert het Rotterdams Conservatorium in november een masterclass voor gevorderde flamencodansers en flamencodansdocenten. De wereldberoemde flamencodanseres Belén Fernández komt naar Rotterdam! Tijdens de workshops flamencodans zal zij gedurende de hele maand de kunst van de flamencodans-begeleiding met de flamencogitaristen van de Bacheloropleiding Muziek van het Rotterdams Conservatorium intensief oefenen.

Belén Fernández behandelt alle belangrijke aspecten die zo wezenlijk met de flamencodans te maken hebben: de techniek en de samenwerking met de zanger en de gitarist(en). Zij zal vooral de essentie van de flamencovormen met de respectievelijke eigenschappen benadrukken. De inspiratie die Belén Fernández weet op te roepen spreekt voor zich! Studenten van de afdeling Wereldmuziek-flamencogitaar, krijgen op het Conservatorium hun eigen masterclass met Belén Fernández, daarnaast zullen zij de masterclass flamencodans muzikaal begeleiden onder leiding van Ricardo Mendeville.

Een flamencozanger uit de Fundación Christina Heeren te Sevilla is speciaal voor dit project
de hele maand november aanwezig!

Over: De Masterclass

Data:
vr 5 en za 6 november
vr 12 en za 13 november
vr 19 en za 20 november
vr 26 en za 27 november

Lestijden:
vrijdagen: 19.15-20.15 uur en 20.30-21.30 uur zaterdagen: 11.00-12.00 en 12.15-13.15 uur

Locatie:
Rotterdamse Dansacademie, Kruisplein 26, Rotterdam (tegenover Rotterdam CS) Kosten van deelname: ¤ 250,-

Aanmelden:
Belén Fernández zal met een geselecteerde groep cursisten werken. Hiervoor vragen we je het inschrijfformulier geheel in te vullen en uiterlijk 25 oktober a.s. (via e-mail of per post) te sturen naar: Codarts, hogeschool voor de kunsten, t.a.v. Marianne Penning de Vries, Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam.
Definitieve inschrijving en betaling vindt plaats op 25 oktober 2004 en na bepaling van het juiste ingangsniveau.
Inschrijformulier (Word Document) | Inschrijformulier (PDF)

Meer informatie over de masterclass en de inschrijving is beschikbaar bij Marianne Penning de Vries, T 010-217 11 78, e-mail: m.penning@codarts.nl.