Gemeente Den Haag

oktober 2004
Inspecteur De Vriesschool organiseert 'Week van het Werk' (28 oktober)

De Inspecteur De Vriesschool, openbare school voor speciaal primair en voortgezet onderwijs, houdt van 1 tot en met 5 november de 'Week van het Werk'. Als school voor leerlingen met een verstandelijke beperking wil de school de leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun leven na school. De Week van het Werk levert hieraan een belangrijke bijdrage. Leerlingen bezoeken bedrijven, volgen sollicitatietrainingen en er is een informatieavond.

De lessen die de school organiseert hebben drie thema's: wonen, werken en vrije tijd. Rond deze thema's wordt jaarlijks een themaweek georganiseerd. Dit jaar is 'werk' het centrale thema. De Week van het Werk is ontwikkeld in samenwerking met het jongerenwerk Escamp.

Gedurende de week komen allerlei activiteiten rond het thema 'werk' aan de orde. Zo is er beroepenvoorlichting door ouders/verzorgers en oud-leerlingen. De leerlingen gaan ook op bezoek bij verschillende bedrijven. Voor de oudste leerlingen is er een sollicitatietraining. Er is een informatieavond voor ouders en leerlingen, waaraan UWV, Kliq, de Haghegroep, MEE en de Compaan meewerken. Daarnaast is er gedurende een week een tentoonstelling in de school.