Ingezonden persbericht

2e Nationale Dag van de Huisomroep

DELFT, 20041103 -- De eerste vrijdag van november: de Nationale Dag van de Huisomroep Binnen de Delftse Radioziekenomroep, de RAZO, is vorig jaar het idee gerezen een landelijke campagne te organiseren teneinde het fenomeen "huisomroep" weer wat meer bekendheid te geven. Dit onder de naam: Nationale Dag van de Huisomroep.


Een huisomroep is een omroep die voor een specifieke doelgroep radio- en/of televisieprogramma's maakt. De meest bekende voorbeelden van huisomroepen zijn (radio)ziekenomroepen en ouderenomroepen. Het overgrote deel van de huisomroepen in Nederland draait volledig op de inzet van vrijwilligers.

De Nationale Dag van de Huisomroep zal ook dit jaar weer op de eerste vrijdag van november (5 november a.s.) plaatsvinden. Tijdens deze dag zullen verschillende huisomroepen in Nederland laten zien en horen wat zij haar luisteraars, onder andere ziekenhuispatiënten en ouderen in verzorgingstehuizen, kunnen bieden. Ook wordt deze dag gebruikt voor het werven van nieuwe vrijwilligers.

Meer informatie over de Nationale Dag van de Huisomroep kunt u vinden op onze website www.nationaledagvandehuisomroep.nl



Ingezonden persbericht