Agfa-Gevaert Group

Agfa desinvesteert typografie-activiteit

Nieuwe groeiperspectieven voor Monotype Imaging Inc.

Persbericht

Mortsel, België - 5 november 2004 - 8:00 a.m. CET

Agfa-Gevaert kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de desinvestering van Agfa Monotype Corporation met TA Associates, een in Boston gevestigde verstrekker van durfkapitaal. De waarde van de transactie bedraagt 169 miljoen USD.

Agfa Monotype Corp., dat zijn naam zal veranderen in Monotype Imaging Inc., is de grootste aanbieder ter wereld van fonts (lettertypes) en font-gerelateerde softwaretechnologie voor tekstweergave en
-belichting. De onderneming heeft haar hoofdkwartier in Wilmington, Massachusetts (VSA) en telt 144 werknemers..

Agfa concentreert zich op een verdere versterking van zijn positie in de markt van de drukvoorbereiding en op de uitbouw van een nieuw groeiplatform voor industriële inkjetdruk. In deze context zijn fonts geen kernactiviteit. Agfa is ervan overtuigd dat door de verkoop van Monotype Imaging aan TA Associates, dat zich voor een investering op de lange termijn engageert, de typografie-activiteit beter in staat zal zijn om haar technologische en commerciële basis te verbreden. De transactie, die vandaag werd afgesloten, zal cash worden betaald.

Over TA Associates
Opgericht in 1968, is TA Associates inmiddels een van de grootste en meest ervaren verstrekkers van durfkapitaal. Met kantoren in Boston, Menlo Park, Pittsburgh en Londen, beheert de onderneming een kapitaal van meer dan 5 miljard USD, verspreid over 340 bedrijven. TA Associates verstrekt investeringskapitaal voor buyouts en de financiering van privé-kapitaal voor groeibedrijven in de domeinen van financiële en business-services, technologie, gezondheidszorg en verbruiksproducten. Meer informatie over TA Associates kan gevonden worden op www.ta.com.

Over Monotype Imaging
Gevestigd in Wilmington, Massachusetts (VSA) en met lokale kantoren in, Chicago, Redwood City (California), het Verenigd Koninkrijk, Japan en China, levert Monotype Imaging fonts en fonttechnologieën aan grafische professionals, softwareontwikkelaars en producenten van printers en apparaten voor tekstweergave. Het vroegere Agfa Monotype Corp., levert tevens print drivers en kleurbelichtingstechnologieën aan OEMs (original equipment manufacturers). Monotype Imaging is eigenaar van de Monotype® lettertypebibliotheek, een verzameling die wijdverspreide ontwerpen zoals de Arial®, Times New Roman® en Gill Sans® lettertypefamilies bevat. Monotype Imaging biedt fonts en industrienormen voor het grootste gedeelte van de geschreven talen ter wereld. Informatie over Monotype Imaging en zijn producten kan gevonden worden op de websites van de onderneming op www.monotypeimaging.com, www.fonts.com, www.monotypefonts.com, www.customfonts.com, www.fontwise.com, www.itcfonts.com en www.faces.co.uk.

Voor meer informatie contacteer:
Anne Vleminckx
Director Corporate Communication
Agfa-Gevaert

+32-3-444 5927

©1995-2004 Agfa-Gevaert Group. All rights reserved.Legal information.