Neways Electronics International N.V.

Son, 5 november 2004

Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Hogere omzet en winst voor Neways in derde kwartaal

Neways Electronics International (Neways) heeft in het derde kwartaal een hogere omzet en een hogere netto winst gerealiseerd in vergelijking met zowel het eerste als tweede kwartaal van 2004. Ook in vergelijking met het derde kwartaal van 2003 is sprake van een substantiële verbetering van de netto winst. Op basis van de huidige gunstige vooruitzichten voor de komende maanden scherpt Neways haar verwachtingen voor 2004 aan. Na drie verliesgevende boekjaren, waarin een grondige herstructurering van de onderneming is doorgevoerd, wordt voor het lopende boekjaar gerekend op een netto winst van minimaal EUR 4 miljoen.

In het derde kwartaal heeft het voorzichtige herstel van de markt voor Electronic Manufacturing Services (EMS) zich zoals verwacht voortgezet. Zowel in de halfgeleidersector als in de andere sectoren kon Neways profiteren van de toegenomen vraag naar haar activiteiten. Gemeten over de eerste negen maanden van 2004 heeft dit geresulteerd in een autonome omzetgroei van 10% ten opzichte van dezelfde periode in 2003.

Naast de autonome groei, hebben ook de acquisitie van Neways Advanced Applications, voorheen Stork Electronics, en de in de afgelopen jaren sterk verbeterde concurrentiepositie positief bijgedragen aan de resultaatontwikkeling in de afgelopen negen maanden.

Op basis van de toegenomen orderportefeuille en de toevoeging van Neways Advanced Applications, dat per 1 juli 2004 in de cijfers van Neways is meegenomen, wordt voor het gehele jaar gerekend op een omzet van ongeveer EUR 180 miljoen. Daarnaast wordt uitgegaan van een sterke verbetering van het netto resultaat tot minimaal EUR 4 miljoen positief.

Mede gelet op het nog steeds relatief korte zicht en de onzekere ontwikkeling van de vraag vanuit de halfgeleiderindustrie, blijft Neways op dit moment voorzichtig ten aanzien van de ontwikkeling van de orderportefeuille in 2005.



Neways Electronics International N.V.