Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 5 november

Hoorn 05-11-2004 - 07.50 uur

Verkeerscontrole
Hoorn, donderdag 4 november 2004.
Donderdag werden op het Keern en de Westerdijk verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden 19 autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij reed met een snelheid van 79 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u

Gereedschap en buitenboordmotor gestolen
Zwaag, donderdag 4 november 2004.
Donderdagmiddag heeft de bewoner van een woning aan de Langetuin aangifte gedaan van een inbraak in de schuur van zijn woning. Deze inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen woensdag 27oktober en vandaag. Men kwam in de schuur door het vernielen van de deur. Vanuit de schuur werd elektrisch gereedschap weggenomen. Ook bleek dat een buitenboordmotor was weggenomen. Het gaat om een motor van het merk Evinrude type 15 pk Vour. De motor heeft het serienummer BE15DLEDC.

Man aangehouden met harddrugs
Hoorn, donderdag 4 november 2004
Donderdagavond werd een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden op het Betje Wolfplein. Surveillerende agenten zagen dat de man zich verdacht ophield bij een andere man, een 24 jarige man uit Hoorn. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man uit Den Haag zich bezig hield met de verkoop van drugs, gingen zij over tot aanhouding van de man. Hierbij verzette de man zich hevig. De man had in totaal 18 'bolletjes' in zijn bezit met heroïne of cocaïne. De man uit Hoorn is kort na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld. Er is niet gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. De andere verdachte is in de loop van de avond in verzekering gesteld.

Verlichtingscontrole
Hoorn, donderdag 4 november 2004.
Donderdagavond tussen 20.00 en 21.15 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Koepoortsweg. Tijdens deze controle werden ruim 500 fietsers gecontroleerd. In 32 gevallen bleek de verlichting niet goed te werken. Deze bestuurders kregen een bekeuring.