Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 5 november 2004

ARCADIS VERSTERKT PROGRAMMA- EN BOUWMANAGEMENT ACTIVITEITEN IN DE VERENIGDE STATEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat het in de Verenigde Staten 100% van de aandelen heeft overgenomen van Diversity Partners, in de markt actief onder de namen Construction Dynamics Group (CDG) en Lewis and Zimmerman Associates (LZA). De bedrijven, met hun hoofdkantoor in Maryland, hebben een gezamenlijke omzet van EUR 18 miljoen en ruim 130 medewerkers. Het totaal aantal medewerkers van ARCADIS in de Verenigde Staten komt daarmee op meer dan 2.300. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

CDG is gespecialiseerd in planning, programmamanagement en bouwmanagement voor zowel publieke als private infrastructuur en gebouwen. Op dit moment verzorgt CDG het management van projecten met een totale investeringssom van meer dan $900 miljoen. LZA opereert als management consultant voor zowel publieke instellingen als bedrijven en is gespecialiseerd in het evalueren van projecten, onder andere door het uitvoeren van kosten-baten analyses en risicobeoordelingen.

Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS, zegt over de overname: "Deze stap versterkt onze programma- en bouwmanagementcapaciteiten en past in de strategie om onze activiteiten hoger in de waardeketen uit te breiden. Samen met de eerdere overnames van PRC in Nederland, Homola in Duitsland en Logos in Brazilië beschikken we nu internationaal over een sterke positie in management activiteiten op ons werkgebied. Ik verwacht dat we door synergie met onze overige activiteiten in staat zullen zijn grotere en complexere projecten te behandelen voor onze opdrachtgevers. Bovendien kunnen we onze programma management diensten ook in aanpalende sectoren aanbieden."

"Afzonderlijk hebben ARCADIS enerzijds en CDG en LZA anderzijds een sterke positie in hun markten opgebouwd" zegt Larry Zimmerman, directeur van CDG. "Gezamenlijk kunnen we echter een veel breder palet aan diensten leveren. Door het combineren van onze activiteiten kunnen we gebruik maken van elkaars sterkte en een meer geïntegreerd dienstenpakket aanbieden aan onze opdrachtgevers."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR 850 miljoen en heeft 9.000 medewerkers in dienst.