Gemeente Grave

Werkzaamheden in de Mars, het Estersveld en Velp

Wegwerkzaamheden in het Estersveld
In het kader van verkeersmaatregelen fietsers van rechts worden in het Estersveld 4 kruisingen verhoogd. Door omstandigheden is dit werk op enkele plaatsen vertraagd. Momenteel worden werkzaamheden uitgevoerd aan de kruisingen:
. Deken Goossenslaan/De Quaylaan,
. Sirtemalaan/Burg. Raijmakerslaan/De Chamillylaan, . Sirtemalaan/Burg. Raijmakerslaan.
Tijdens de werkzaamheden zijn de kruisingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Volgens planning en bij goed weer is het werk op 10 november klaar en zijn de kruisingen weer toegankelijk.

Dr. Kanterslaan op de schop
Donderdag 3 november gaat een deel van de dr. Kanterslaan op de schop. In het gedeelte tussen de huisnummers 12 en 78 worden de parkeerplaatsen en een deel van de rijweg opnieuw bestraat, omdat boomwortels het wegdek hebben verslechterd. De werkzaamheden duren tot 18 november; tijdens het werk wordt de rijweg gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Omwonenden worden verzocht hun auto tijdelijk elders te parkeren.

Wegwerkzaamheden in de Mars
In de Mars zijn de werkzaamheden aan het it-riool in volle gang. Hier wordt een zogenaamd infiltratie transport riool onder de weg gelegd, een soort leiding met gaatjes die het regenwater uit de straatkolken opvangt en in de bodem laat zakken. Een milieuvriendelijke manier om regenwater vast te houden in het gebied waar het valt. Tegelijk met de aanleg van het it-riool worden onderhoudswerkzaamheden aan wegen en trottoirs uitgevoerd.
In verband met dit werk zijn de volgende straten tijdelijk afgesloten:

Julianastraat is van 1 tot 20 november afgesloten bij de huisnummers 2 t/m 24 en 1 t/m 11;
Emmastraat is van 1 tot 6 november afgesloten bij de huisnummers 1 t/m 9;
Wilhelminastraat is ook van 1 tot 6 november afgesloten bij de huisnummers 2 t/m 10.

Wegwerkzaamheden in Velp
Vrijdag 5 november wordt een begin gemaakt met het verhogen van de kruising Bronkhorstweg/Basilius van Bruggelaan. Het werk gaat in het weekend door en volgens planning is de kruising 9 november klaar. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Ook hier betreft het een verkeersmaatregel in het kader van fietsers van rechts.

Informatie
Heeft u vragen over deze werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer S. Peters van bureau Beheer en Milieu, telefoon 0486-47 72 75.