Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA en Novulus bieden geautomatiseerde ISO+ aanpak: de sterke punten van BPM en ISO gecombineerd in één oplossing

Vianen, 5 november 2004 -- BPM-specialist COSA heeft in samenwerking met Novulus, specialist op het gebied van organisatieadvies en ISO-certificering, een oplossing ontwikkeld voor continue verbetering van de bedrijfsvoering. De zogenaamde geautomatiseerde ISO+ aanpak combineert de sterke punten van ISO en BPM (Business Process Management). De oplossing biedt een compleet traject voor het analyseren, ontwerpen, optimaliseren, automatiseren en evalueren van bedrijfsprocessen, met eventueel ISO 9001:2000-certificering als uiteindelijk resultaat.

Doel van de ISO+ aanpak is om de bedrijfsvoering transparant en meetbaar te maken. Dit gebeurt aan de hand van een door Novulus en COSA zelf ontwikkeld stappenplan, dat flexibel kan worden aangepast aan de complexiteit, de aard, het product- en/of procesrisico en het kennisniveau van een organisatie. Een uniek en belangrijk onderdeel van het stappenplan is het creëren van een totaaloverzicht van alle processen binnen de organisatie en de interactie daartussen.

Het daadwerkelijk implementeren van de geïdentificeerde verbeterpunten en het aantoonbaar maken van de verbeterresultaten vormen vaak de knelpunten binnen een ISO-traject. Dankzij de integratie met het BPM-systeem COSA is dit bij de geautomatiseerde ISO+ aanpak verleden tijd. Voorgestelde aanpassingen aan de manier van werken kunnen direct worden doorgevoerd en - doordat alle procesdata wordt vastgelegd in een database - ook eenvoudig worden geëvalueerd.

Peter Kleinhuis, Managing Partner van Novulus: "Veel organisaties kampen met het probleem dat de belangrijke, risicovolle processen meetbaar gemaakt moeten worden en er vanuit de ISO norm sprake moet zijn van voortdurende verbetering van de bedrijfsvoering. Goede ICT-middelen zijn daarvoor onmisbaar, maar helaas zijn er maar weinig ICT-instrumenten die aansluiten op de procesgerichte werkwijze van ISO 9001 editie 2000. De COSA BPM suite is hierop een positieve uitzondering."

Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Een sterk punt van onze gezamenlijke geautomatiseerde ISO+ aanpak is dat deze organisaties niet alleen helpt bij het verkrijgen van een eventuele ISO-certificering, maar ook bij het behouden daarvan in de toekomst. COSA houdt namelijk bij welke zaken door wie zijn afgehandeld en met welk resultaat, zodat er eventueel corrigerende en preventieve maatregelen kunnen worden genomen. De ISO+ aanpak biedt kortom een zeer goede basis voor het structureel doorvoeren van efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim) en Nederland (Vianen). Meer informatie: www.cosa.nl.

Over Novulus
Novulus is een management-adviesbureau met een "no-nonsense" cultuur. Volgens de visie van Novulus zijn management en advisering vakgebieden waarin vakkennis en de toepassing van die kennis zichzelf dienen te vertalen in risicovermindering voor opdrachtgevers en een stuk risicoaanvaarding vanuit Novulus zelf. Het bedrijf streeft naar resultaatgerichte opdrachtuitvoering.

Novulus beschikt over ervaren IRCA geregistreerde adviseurs die zeer bekwaam zijn met de invoering van managementmethodieken zoals ISO 9001. De aanpak van het bedrijf is uniek in zijn soort. In één oogopslag hebben organisaties inzicht in al hun processen en relaties tussen deze processen. Dankzij Novulus' implementatiestrategie worden medewerkers in een vroeg stadium betrokken bij het traject. Dit resulteert in een breed draagvlak binnen de organisatie en een gedegen, snelle en succesvolle implementatiefase. Na een positief advies garandeert Novulus op basis van no cure no pay dat de aangevraagde ISO certificering in één keer behaald wordt en het project dus succesvol wordt afgerond.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl

Novulus b.v.
Brahmslaan 13
9603 CA Hoogezand
Telefoon: 0598-351148
Fax: 0598-351150
E-mail : info@novulus.nl
Website: www.novulus.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb1104)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com